Υλικά

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες

100 μλ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ πελτέ ντομάτας

200 μλ νερό

1 ζωμό λαχανικών

6 ματσάκια σπανάκι

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Παίρνουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι πάνω από το αλάτι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε μέχρι να θωρακιστούν για 2 με 3 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και  το βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα βάζουμε στο τηγάνι με τις σουπιές μαζί με το πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το σπανάκι και το ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με πιπέρι, φέτες από λεμόνι και ελαιόλαδο.