Υλικά

900 γρ. μικρές κόκκινες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση

2 καλαμπόκια

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. χυμό τουρσί

1 κόκκινη πιπεριά

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

½ κ.γ. πάπρικα

2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

½ φλιτζάνι σέλινο

⅓ φλιτζάνι τουρσί , χοντροκομμένο

¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

⅓ φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.γ. φρέσκο άνηθο

2 κ.γ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να καλυφθούν κατά 5 cm. Καλύψτε και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία.

Μόλις βράσει  προσθέστε το αλάτι και το καλαμπόκι και μειώστε τη θερμοκρασία στο μέσο. Σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρις ότου οι πατάτες και το καλαμπόκι να γίνουν τρυφερά. Στραγγίξτε.

Προσθέστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε 2 κουταλιές του χυμού τουρσί με τη μουστάρδα και ρίξτε το πάνω από τις παγωμένες πατάτες. Ανακατέψτε. Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και μία ώρα.

Κόψτε την κόκκινη πιπεριά, αφαιρώντας το κοτσάνι και τους σπόρους. Τοποθετήστε ένα μεσαίο μπολ ανάποδα σε ένα μεγάλο μπολ και στηρίξτε ένα καλαμπόκι  στο ανεστραμμένο μπολ. Κόψτε τους σπόρους καλαμποκιού από τα κοτσάνια, αφήνοντάς τα να πέσουν μέσα στο μεγαλύτερο μπολ.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ενώστε τη μαγιονέζα, την κουταλιά της σούπας χυμό τουρσί, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το πιπέρι, το καλαμπόκι, το σέλινο, τα τουρσιά, το κόκκινο κρεμμύδι, τα πράσινα κρεμμύδια και τον άνηθο στο μπολ με τις πατάτες. Ρίξτε τη σάλτσα από πάνω και ανακατέψτε.

Πασπαλίστε τη πατατοσαλάτα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα και σερβίρετε.