Οι διακοπές, ειδικά όταν περιλαμβάνουν ταξίδια σε νέους ή αγαπημένους μας προορισμούς, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να κάνετε όλα όσα απολαμβάνετε, να δημιουργήσετε αναμνήσεις, να κάνετε ένα διάλειμμα από τις ευθύνες και τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινής ζωής, ακόμα και να αυξήσετε λίγο τα επίπεδα της σωματικής σας δραστηριότητας.

Το να διατηρήσετε την φόρμα και την ευεξία σας όσο ταξιδεύετε, μπορείτε να κάνει τις διακοπές σας ακόμα καλύτερες.

Διαβάστε επίσης: Σπορ στο νερό: Όλα τα οφέλη που μας χαρίζει το Paddleboarding

Τα ενεργά ταξίδια περιλαμβάνουν τακτική άσκηση και μπορούν να ενισχύουν την ποιότητα του ύπνου και τη μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού σας και φυσικά, την διάθεσή σας. Μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να τα καταφέρετε περιλαμβάνουν:

#Οργανώστε το πλάνο σας για τις διακοπές

Εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε τους τρέχοντες στόχους φυσικής κατάστασης και διατροφής ενώ ταξιδεύετε, ο προγραμματισμός και το σχέδιο είναι απαραίτητα. Ανάλογα με τους fitness ή τους διατροφικούς στόχους σας, αναζητήστε υγιεινές επιλογές για φαγητό ή τοπικές δραστηριότητες για να παραμείνετε δραστήριοι.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας και τον προσωπικό σας εξοπλισμό, όπως ένα yoga mat και μερικά λάστιχα αντίστασης για να κάνετε σύντομες προπονήσεις όπου κι αν είστε.

#Παραμείνετε σε κίνηση

Το να παραμένετε δραστήριοι εν κινήσει μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, παραμένοντας αφοσιωμένοι στις καλές σας συνήθειες όπου κι αν βρίσκεστε.

Είναι ενδιαφέρον ότι πρώιμη έρευνα αναφέρει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του jet lag, βοηθώντας σας να προσαρμοστείτε και να ανακάμψετε από τις αλλαγές της ζώνης ώρας πιο εύκολα.

#Επιλέξτε (κυρίως) υγιεινές τροφές

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας είναι σημαντικό να απολαμβάνετε τα γεύματα και τα σνακ σας, επιλέγοντας κυρίως πιο υγιεινές τροφές. Σκεφτείτε πόσο καιρό θα είστε μακριά και δοκιμάστε να προγραμματίζετε σωστά τα γεύματά σας, επιλέγοντας για σνακ φρούτα ή λαχανικά.

Επιπλέον μπορείτε να ενδώσετε σε καλοκαιρινούς πειρασμούς, όπως το παγωτό, χωρίς να «εκτροχιαστείτε» από την καλή σας πορεία, αρκεί να προσέχετε τις μερίδες που καταναλώνετε.

#Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι ενώ ταξιδεύετε είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Εάν ασκείστε ή μετακινείστε σε ζεστά, υγρά κλίματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκές νερό, καθώς και ηλεκτρολύτες για να αναπληρώσετε τα χαμένα αποθέματα.

Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να αποτρέψει μια σειρά από κινδύνους για την υγεία, όπως η θερμική εξάντληση. Εκτός από το νερό, επιλέξτε και ενυδατικές τροφές, όπως το καρπούζι, το αγγούρι, το ραπανάκι αλλά και το μαρούλι.

#Σημαντική η ξεκούραση

Ειδικά όταν εξερευνούμε νέα μέρη, μπορεί εύκολα να αμελήσουμε το πρωταρχικό στόχο των διακοπών που είναι η ξεκούραση. Αφιερώνοντας χρόνο για χαλαρωτικές και ηρεμιστικές δραστηριότητες μπορείτε να αισθανθείτε πιο ήρεμοι και ισορροπημένοι.

Ο ποιοτικός ύπνος, η εξάσκηση τεχνικών χαλάρωσης και η ενσωμάτωση δραστηριοτήτων όπως το stretching ή ο διαλογισμός, είναι όλα χρήσιμα για τη μείωση των επιπέδων άγχους και την εύρεση της πολυπόθητης ισορροπίας κατά τη διάρκεια των πολυάσχολων ημερών του καλοκαιριού.