Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 μικρή ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά
  • 2-3 κλαδάκια μαϊντανό
  • 7-8 ελιές
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Κόψτε την πατάτα σε μεγάλους κύβους και βράστε τη για 20 περίπου λεπτά.
  2. Σουρώστε την και αφήστε την να κρυώσει.
  3. Κόψτε την ντομάτα και την πιπεριά σε κυβάκια.
  4. Τρίψτε το κρεμμύδι και ψιλοκόψτε το μαϊντανό.
  5. Ανακατέψτε την πατάτα με τις ελιές και όλα τα υπόλοιπα υλικά
  6. Χτυπήστε στο μπλέντερ τα υγρά υλικά και περιχύστε τη σαλάτα με τη σάλτσα.
  7. Πασπαλίστε τη με τη ρίγανη και αφήστε τη για λίγο στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.