Πώς θα πάτε το BBQ game σε άλλο επίπεδο; Μην χρησιμοποιείτε την ψησταριά μόνο για κρέατα. Δοκιμάστε αυτά τα φρούτα που θα κάνουν το τραπέζι σας ανάρπαστο:

Αβοκάντο

Μα τα αβοκάντο είναι μαλακά σαν βούτυρο… δεν θα λιώσουν και θα διαλυθούν; Ακόμα και τα ώριμα αβοκάντο αν είναι κομμένα στη μέση και παραμένουν με τη φλούδα τους, είναι αρκετά ανθεκτικά στο ψήσιμο.

Πριν τα βάλετε στη σχάρα ρίξτε λίγο χυμό λάιμ και αλείχτε ελαφρά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Είναι ιδανικά για guac ή τοστ αβοκάντο και είναι εγγυημένο ότι θα απογειώσουν τη σαλάτα σας.

Διαβάστε επίσης: Παγωτά από φρέσκα φρούτα με λίγες θερμίδες και πολλές βιταμίνες

Ανανάς

Όταν ψήνετε τον ανανά στη σχάρα, τα φυσικά του σάκχαρα καραμελοποιούνται και συνδυάζεται τέλεια με γλυκά και αλμυρά πιάτα. Προσθέστε μια μπάλα παγωτό ή βάλτε τον ψητό ανανά με σουβλάκι με πιπεριά, άλλα λαχανικά και τόφου. Από σάλτσες δοκιμάστε τεριγιάκι ή μια με βάση το μέλι.

Καρπούζι

Τι θα μπορούσε να κάνει αυτό το κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο ακόμα καλύτερο; Ρίξτε το στο μπάρμπεκιου.

Το καρπούζι έχει τη δική του «λαβή» για να το πιάσετε και να το φάτε εύκολα μετά το ψήσιμο. Για έξτρα γεύση πασπαλίστε με καρύδα ή θαλασσινό αλάτι και λάιμ. Συνδυάστε με μαλακό τυρί από κάσιους ή βινεγκρέτ βαλσάμικου και πασπαλίστε με μια πρέζα τσίλι και ξύσμα λάιμ για την απόλυτη έκρηξη γεύσεων.

Ροδάκινα

Ζουμερά και γλυκά, τα ροδάκινα φτάνουν στην κορυφή της τελειότητας στο μπάρμπεκιου.

Χωρίστε τα ροδάκινά σας στη μέση (κρατώντας το κουκούτσι μέσα) και αλείψτε ελαφρά τις κομμένες πλευρές με ελαιόλαδο. Για το σερβίρισμα, σκεφτείτε τα ροδάκινα στη σχάρα σαν μια πιο δροσερή και γλυκιά εκδοχή της ντομάτας.

Κόψτε σε λεπτές φέτες τα ελαφρώς κρυωμένα μισά ροδάκινα και πασπαλίστε τα με λίγο βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και νιφάδες καυτερής πιπεριάς ή γεμίστε τα σε σάντουιτς με ψητή μοτσαρέλα.