Υλικά

8 μέτρια καρότα (περίπου 1 1/2 κιλό συνολικά)

Ζωμό λαχανικών

⅓ φλιτζάνι μηλόξυδο

3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

Ψωμάκια και γαρνιτούρες

8 ψωμάκια χοτ ντογκ ολικής άλεσης

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

2 κουταλάκια του γλυκού παπαρουνόσποροι

8 πίκλες

2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο λευκό κρεμμύδι

8 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένες πιπεριές ή pepperoncini

8 κουταλάκια του γλυκού γλυκό του κουταλιού

8 κουταλάκια του γλυκού κίτρινη μουστάρδα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε τα καρότα να βράσουν σε μια κατσαρόλα. Σκεπάστε μέχρι να μαλακώσουν λίγο, 12 έως 15 λεπτά.

Συνδυάστε το ζωμό, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου και την πάπρικα σε μια σφραγιζόμενη σακούλα.

Προσθέστε τα καρότα και βάλτε τα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 8 ώρες ή έως 1 ημέρα, γυρίζοντας τα τουλάχιστον δύο φορές.

Προθερμάνετε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία ή ζεστάνετε ένα τηγάνι σχάρας σε υψηλή θερμοκρασία.

Αφαιρέστε τα καρότα από τη μαρινάδα.

Ψήνετε τα καρότα στο γκριλ, γυρίζοντας τα μία ή δύο φορές, μέχρι να ψηθούν από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά συνολικά.

Ψήνετε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά από όλες τις πλευρές, περίπου 1 λεπτό.

Αλείψτε τις κορυφές των ψωμιών με βούτυρο και πασπαλίστε με σπόρους παπαρούνας.

Σερβίρετε τα καρότα μέσα στα ψωμάκια, συνοδευόμενα από πίκλες, ντομάτες, κρεμμύδι, πιπεριές,  μουστάρδα και αλάτι, αν χρησιμοποιείτε.