Οι ξηροί καρποί αποτελούν ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι γεμάτοι με ευεργετικά για την καρδιά λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά ενώ εάν συνδυαστούν σωστά μπορούν να σας χαρίσουν υψηλή ενέργεια, που διαρκεί όλη την ημέρα αλλά και να «θωρακίσουν» τον εγκέφαλό σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ακαταμάχητο mix, δημιουργώντας γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς που μπορείτε να καταναλώσετε κάθε φορά που νιώθετε την ενέργειά σας να «πέφτει», στην μέση μιας κουραστικής ημέρας στην δουλειά ή λίγο πριν την απογευματινή σας προπόνηση.

Διαβάστε επίσης: Κολοκύθα: Ένα φθινοπωρινό δώρο στο πιάτο μας

Αυτό το μείγμα θρεπτικών συστατικών τους καθιστά ένα ισορροπημένο σνακ και επιτρέπει ακόμη και καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, σε σύγκριση με τα σνακ που αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες.

Σύμφωνα με την διατροφολόγο Τζεν Μπάνσγουικ, τα mix ξηρών καρπών περιέχουν υδατάνθρακες, ειδικά από αποξηραμένα φρούτα, που αποτελούν πηγή γλυκόζης για το σώμα. Η γλυκόζη είναι η προτιμώμενη πηγή καυσίμου του εγκεφάλου.

Επιπλέον είναι γεμάτοι με καλά λιπαρά, αντιοξειδωτικά, φυτοχημικά, βιταμίνες αλλά και μέταλλα που υποστηρίζουν την εύρυθμη εγκεφαλική λειτουργία.

Τι να πρέπει να περιλαμβάνει το σωστό mix για ενέργεια στο φουλ και ισχυρό εγκέφαλο

Ενώ υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί, επιλέξτε εκείνους που σας αρέσουν περισσότερο γευστικά. Αν δεν απολαμβάνετε τους επιμέρους ξηρούς καρπούς σε ένα mix, είναι λιγότερο πιθανό να το φάτε όταν πεινάτε.

Για να έχετε το επιθυμητό boost σε ενέργεια και εγκεφαλική λειτουργία, υπάρχουν μερικά βασικά συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνει το mix σας:

  • Σπόροι κολοκύθας.
  • Καρύδια.
  • Αμύγδαλα.
  • Λιναρόσπορος.
  • Αποξηραμένα φρούτα.