Ενώ τα τυποποιημένα και συσκευασμένα τρόφιμα δεν είναι όλα ανθυγιεινά, υπάρχουν τα υπέρ-επεξεργασμένα που βρίσκονται σε παρόμοιες ή ίδιες συσκευασίες. Συνήθως αυτές οι συσκευασίες είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να μας προσελκύουν. Μπορεί να είναι ευφάνταστες, γυαλιστερές με λαμπερά χρώματα…

Η ανησυχία μας αναφορικά με τους τρόπους που επηρεάζουν την υγεία μας είναι δικαιολογημένη, λένε οι ειδικοί.

Αφού δεν είναι μόνο τα συντηρητικά αλλά και οι χρωστικές, το πολύ και «κρυμμένο» αλάτι, η «κρυμμένη» ζάχαρη που μας επηρεάζουν εξίσου.

Για αυτό είναι σημαντικό να μην κάνουμε τις αγορές μας μηχανικά αλλά να μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες των τροφίμων για να γνωρίζουμε όλα όσα περιέχουν και πώς μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη