Ο σύντροφός σας είναι ένα από τα πιο κοντινά σας άτομα και υποτίθεται πως πρέπει να σας καταλαβαίνει καλύτερα από όλους. Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι σύντροφοι σε μια σχέση το πολύτιμο χαρακτηριστικό της ενσυναίσθησης.

Κάποιοι τείνουν να διαφωνούν συνέχεια και να προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους.

Ποια άλλα σημάδια μαρτυρούν πως ο σύντροφός σας μάλλον δυσκολεύεται να σας καταλάβει πραγματικά;

Δεν σας αφήνει να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα

Σκεφτείτε πως τρώτε με τον σύντροφό σας σε ένα εστιατόριο. Εσείς ανησυχείτε γιατί μια φίλη ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο που είναι μόνο στο σπίτι αισθάνθηκε προηγουμένως αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό.

Τηλεφωνείτε στο άτομο που είναι άρρωστο αλλά δεν σας απαντά. Οι σκέψεις σας μπορεί να πηγαίνουν όσο η ώρα περνά στο χειρότερο σενάριο και η αγωνία σας είναι εμφανής.

Ο σύντροφός σας τελικά τα «βάζει» με εσάς. Σας λέει να σταματήσετε να αντιδράτε υπερβολικά, σας αποκαλεί «παρανοϊκή» και είναι φανερά εκνευρισμένος με την ανησυχία σας.

Έτσι, σταματάτε να εκφράζετε το φόβο σας λεκτικά. «Φοράτε» ένα ψεύτικο χαμόγελο και απλά αναμένετε το δείπνο να τελειώσει.

Τι ακριβώς συμβαίνει εδώ;

Εσείς καταπιέζετε το άγχος σας αφού ο σύντροφός σας δεν φαίνεται διατεθειμένος να σας ακούσει. Δεν έχει με άλλα λόγια ενσυναίσθηση και του είναι δύσκολο να μπει στη δική σας θέση.

Απορρίπτει ό,τι νιώθετε

Σκεφτείτε τώρα πως ετοιμάζεστε με τον σύντροφό σας να πάτε σε ένα πάρτι. Ενώ ντύνεστε, του λέτε πως σήμερα στεναχωρηθήκατε πολύ στη δουλειά. Εκείνος δεν λέει τίποτα παρά μόνο μετά από λίγο ένα κοφτό: «Γρήγορα, αργήσαμε»!

Στο αυτοκίνητο, τον ρωτάτε αν άκουσε αυτό που του είπατε. Εκείνος σας απαντά: «Ναι, αλλά δεν θέλω να κάνω δυσάρεστες συζητήσεις πριν από το πάρτι».

Εσείς φοβάστε πως ίσως είστε ώρες ώρες υπερβολική και δικαίως η σχέση σας δεν θέλει να σας ακούσει. Το αποτέλεσμα; Δεν εκφράζετε ό,τι νιώθετε και αισθάνεστε ακόμα χειρότερα μετά.

Σας φέρνει σε δύσκολη θέση όταν μοιράζεστε αυτό που πραγματικά σκέφτεστε

Και φανταστείτε τώρα πως είναι καλοκαιράκι…

Εσείς καταφέρατε να χάσετε αρκετά περιττά κιλά. Φοράτε το καινούριο μαγιό σας αλλά παρόλα αυτά εκφράζετε αυτό που σκέφτεστε πραγματικά. Πως παρόλο που τα καταφέρατε, για κάποιο λόγο, δεν νιώθετε ακόμα μέσα στο μαγιό σας αυτοπεποίθηση.

Ο σύντροφός σας, αντί να σας στηρίξει και να σας πει πως η ανασφάλεια είναι κάτι φυσιολογικό και πως είστε όμορφη όπως κι αν είστε, σας… κατσαδιάζει χαρακτηρίζοντάς σας ανασφαλή ή ίσως ακόμα και μη ελκυστική λόγω της «αρνητικής» σας δήλωσης.

*Θυμηθείτε

Ο σύντροφός μας είναι ο άνθρωπός μας. Το άτομο στο οποίο πρέπει να μπορούμε να εκφραστούμε ελεύθερα χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να νιώθουμε χειρότερα μετά.

Τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου είναι μοναδικά και «μετρούν».

Μην επιτρέπετε λοιπόν σε κανέναν να απορρίπτει τα δικά σας.