Λίγο τα αγαπησιάρικα τραγούδια, λίγο η νοσταλγία των γιορτών… Μετά από λίγα ποτήρια σαμπάνια, μπορεί να είναι δελεαστικό να στείλετε μήνυμα στον πρώην με αφορμή την Πρωτοχρονιά.

Ωστόσο, μπορεί να είναι επικίνδυνο να επισκεφθείτε το «φάντασμα» του παρελθόντος.

Όταν κάνετε flashback είναι πιο πιθανό να αναπολείτε όλα τα καλά. Τις στιγμές που νιώθατε φουλ ερωτευμένοι και πιστεύατε ότι αυτό θα διαρκέσει για πάντα.

Ρίξτε όμως μια ματιά και στα παρασκήνια… Τις συγκρούσεις, τις σιωπές, τα δάκρυα και όλους τους λόγους για τους οποίους τελικά αυτή η σχέση δεν λειτούργησε.

Αντικαταστήστε τις συναισθηματικές σας σκέψεις με γεγονότα – άλλωστε η σχέση σας δεν έφτασε στο τέλος της τυχαία.

«Να στείλω ή να μη στείλω;»

Πριν στείλετε ένα μήνυμα σε έναν πρώην, ίσως να θέλετε να κάνετε πρώτα στον εαυτό σας τις εξής 6 ερωτήσεις:

  1. Θέλετε όντως να αναζωπυρώσετε αυτή τη σχέση ή απλώς νοσταλγείτε τις αναμνήσεις από τις καλές εποχές;
  2. Το να προσεγγίσετε έναν πρώην είναι μια υγιής επιλογή για εσάς ή θα ανοίξει παλιές πληγές που θα επηρεάσουν την τρέχουσα συναισθηματική σας ευημερία;
  3. Αισθάνεστε μοναξιά; Αν ναι, δοκιμάστε πρώτα να περιβάλλετε τον εαυτό σας με την οικογένεια και τους φίλους σας και στη συνέχεια επανεξετάστε την ιδέα της προσέγγισης για να δείτε αν αισθάνεστε το ίδιο μετά.
  4. Για ποιο λόγο θέλετε να επικοινωνήσετε; Θέλετε μια φιλία, ένα κλείσιμο ή να συνεχίσετε από εκεί που αφήσατε τα πράγματα;
  5. Έχει προχωρήσει ο πρώην σας; Πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο πρώην σας μπορεί να μην μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εσάς ή μπορεί να έχει μπει σε μια νέα σχέση. Πρέπει να είστε προσεκτικοί και να σέβεστε τα όρια και να έχετε κατά νου τις πιθανές συνέπειες της προσέγγισής σας.
  6. Πώς θα αντιδρούσαν τα αγαπημένα σας πρόσωπα αν τους λέγατε τις προθέσεις σας;

Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες ένα διάστημα χωρισμού επιτρέπει και στους δύο να δουν τα λάθη και τις αδυναμίες τους, αλλά και να συνειδητοποιήσουν πόσο πολύ θέλουν τον άλλο στη ζωή τους.

Αν αισθάνεστε ότι και οι δυο σας είστε ειλικρινείς μεταξύ σας – αλλά και προς τον εαυτό σας – δεν αποκλείεται όντως να αξίζει να ξαναπροσπαθήσετε.

Το αν θα στείλετε τελικά αυτό το μήνυμα είναι μια πολύ προσωπική απόφαση που μόνο εσείς μπορείτε να πάρετε, απλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι δεν πρόκειται για μια παρόρμηση της στιγμής.