Για όσους εμφανίζουν συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας, η καθημερινότητα μπορεί να είναι μία συνεχής πρόκληση. Η διαρκής αίσθηση κνησμού (φαγούρας) που δημιουργεί την ανάγκη για ξεσμό (ξύσιμο) δυσκολεύει τον τρόπο που κοιμόμαστε, ντυνόμαστε (με τους περιορισμούς σε συγκεκριμένα υφάσματα), συναναστρεφόμαστε τον περίγυρο στη δουλειά και στις κοινωνικές μας σχέσεις αλλά επηρεάζει και τη συναισθηματική μας κατάσταση, εντείνοντας τον εκνευρισμό και τη δυσφορία.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του έντονα ξηρού δέρματος με ατοπική προδιάθεση, είναι να «αφουγκραστούμε» τις 6 καίριες ανάγκες του και να τις ικανοποιήσουμε, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής:

1. ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ από τον κνησμό. Το πιο σύνηθες σύμπτωμα ατοπικής δερματίτιδας είναι και αυτό που μπορεί να επιβαρύνει την κατάστασή του. Κι αυτό γιατί όσο ξύνουμε την επιδερμίδα, για να απαλλαγούμε από το αίσθημα κνησμού τόσο χειροτερεύει η υφή και η εικόνα του ήδη ερεθισμένου δέρματος και τόσο πιο ευάλωτο γίνεται σε μολύνσεις και φλεγμονές.

2. ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ μέσα από μαλακτική, επιλιπαντική φροντίδα. Θωρακίζοντας την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος, καταπολεμάμε την ξηρότητα και την τραχιά υφή και βοηθάμε την επιδερμίδα να αναδομηθεί και να ανακτήσει την ελαστικότητά της.

3. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ της λειτουργίας δερματικού φραγμού. Το προστατευτικό στρώμα του δέρματος είναι ο Νο1 παράγοντας για να παραμένει ενυδατωμένο και προστατευμένο από μολύνσεις, όταν εμφανίζει συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας.

4. ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ του δέρματος ξανά από τα «καλά βακτήρια». Σε μία επιδερμίδα με συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας, τα «παθογόνα» βακτήρια κυριαρχούν επί των «καλών βακτηρίων», δημιουργώντας ανισορροπία στη δερματική χλωρίδα. Η ανάγκη του δέρματος είναι να γείρει ξανά η «ζυγαριά» στις ωφέλιμες «αποικίες», ώστε να ενισχυθεί το υγιές μικροβίωμα και να προστατευθεί το δέρμα από φλεγμονές.

5. ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Για να αποφύγει νέες φλεγμονές και μολύνσεις, το δέρμα χρειάζεται να εκπαιδευτεί ώστε να αμύνεται και μόνο του ενάντια στις «επιθέσεις». Όσο πιο καλά θωρακισμένο λοιπόν είναι ένα ξηρό, εύθραυστο δέρμα απέναντι στα παθογόνα βακτήρια τόσο πιο καλά εκπαιδευμένο «μηχανισμό αυτοπροστασίας» θα διαθέτει.

6. ΑΡΑΙΩΣΗ ανάμεσα στα διαστήματα εξάρσεων, ώστε να διανύει το ξηρό, με ατοπική προδιάθεση δέρμα, περισσότερες μέρες άνεσης και ευεξίας.

Ατοπική δερματίτιδα σε βρέφη και παιδιά

Είναι η ηλικιακή ομάδα στην οποία «δείχνει προτίμηση» το έντονα ξηρό, εύθραυστο με ατοπική προδιάθεση δέρμα, επηρεάζοντας πάνω από το 20% των παιδιών στις ανεπτυγμένες χώρες1!

Και αυτό γιατί τα βρέφη και τα μικρά παιδιά δεν έχουν ακόμα ενδυναμωμένο τον δερματικό φραγμό τους ούτε αναπτυγμένες τις ικανότητες άμυνας του δέρματος.

Είναι ίσως και η ομάδα του πληθυσμού που βιώνει πιο δύσκολα τα συμπτώματα ατοπικής δερματίτιδας αφενός γιατί τα βρέφη και τα νήπια δεν έχουν επίγνωση των προβλημάτων που δημιουργούν στο ήδη επιβαρυμένο δέρμα τους ξύνοντάς το διαρκώς, αφετέρου γιατί δεν έχουν ακόμα τη λεκτική ικανότητα να εκφράσουν τη δυσφορία τους!

Το Α που καλύπτει όλες τις παραπάνω ανάγκες


ATOPREL. Η εξειδικευμένη σειρά της FREZYDERM ανακουφίζει από τα συμπτώματα της έντονα ξηρής, εύθραυστης με ατοπική προδιάθεση επιδερμίδας και βελτιώνει την εικόνα και την υφή της, βελτιώνοντας έτσι και την ποιότητα της καθημερινότητάς μας. Τα προϊόντα ATOPREL αποτελούνται από συνθέσεις με δραστικά υψηλής εξειδίκευσης που μειώνουν την αίσθηση κνησμού η οποία επιδεινώνει την κατάσταση του δέρματος, ενυδατώνουν την πολύ ξηρή επιδερμίδα, ενδυναμώνουν τον δερματικό φραγμό και ενισχύουν το υγιές μικροβίωμα, για την προστασία του δέρματος από φλεγμονώδεις καταστάσεις.

Και επειδή τα συμπτώματα έντονης ξηρότητας και ατοπικής προδιάθεσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο (ή ακόμα και στο ίδιο το άτομο ανάλογα με τις εποχικές ή άλλες ανάγκες του), η σειρά ATOPREL προσφέρει τη δυνατότητα εξατομικευμένων σχημάτων φροντίδας, κατάλληλα για κάθε φάση και κάθε εποχή, ανάλογα με τις ανάγκες μας.
Όλα τα προϊόντα είναι κατάλληλα για βρέφη, παιδιά και ενήλικες και χρήση σε πρόσωπο και σώμα.

1.Does atopic dermatitis cause food allergy? A systematic review Teresa Tsakok e. al. The Lancet Journal. February 23, 2017. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)30491-9/fulltext