Εάν η ρουτίνα σας αλλάζει συνεχώς, αλλά δεν θέλετε να «εκτροχιαστείτε» και να χάσετε την φόρμα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω μυστικά για να παραμείνετε fit όπου κι αν βρίσκεστε:

Ο προγραμματισμός είναι το παν

Εάν σκοπεύετε να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση ενώ ταξιδεύετε σε νέα μέρη, ο προγραμματισμός και το σχέδιο είναι απαραίτητα.

Ανάλογα με τους fitness ή τους διατροφικούς στόχους σας, αναζητήστε υγιεινές επιλογές για φαγητό ή τοπικές δραστηριότητες για να παραμείνετε δραστήριοι.

Μπορείτε να έχετε μαζί σας και τον προσωπικό σας εξοπλισμό, όπως ένα yoga mat ή ένα λάστιχο αντίστασης για να κάνετε σύντομες προπονήσεις όπου κι αν είστε.

Το να παραμένετε δραστήριοι εν κινήσει μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας, παραμένοντας αφοσιωμένοι στις καλές σας συνήθειες όπου κι αν βρίσκεστε.

Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Physiology αναφέρει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του jet lag, βοηθώντας σας να προσαρμοστείτε και να ανακάμψετε από τις αλλαγές της ζώνης ώρας πιο εύκολα.

Κάντε meal prep

Σκεφτείτε πόσο καιρό θα είστε μακριά και δοκιμάστε να προγραμματίζετε σωστά τα γεύματά σας, ανάλογα με τους fitness στόχους σας.

Η προετοιμασία γευμάτων σας κρατά υπό έλεγχο. Γνωρίζετε τι θα τρώτε και πότε θα το τρώτε.

Αυτό θα σας βοηθήσει, επίσης, να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα μακροπρόθεσμα.

Η φόρμα θέλει ενυδάτωση

Ειδικά τις μέρες που καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ, είναι σημαντικό να διατηρείτε υψηλά τα επίπεδα της ενυδάτωσής σας.

Επιπλέον, σε έρευνες επισημαίνεται ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες απώλειας βάρους.

Το να παραμένετε ενυδατωμένοι είναι ένα από τα πιο εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση, είτε είστε στο σπίτι, είτε ταξιδεύετε.

Εάν χρειάζεστε κάποιο κίνητρο ενυδάτωσης, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια εφαρμογή που σας υπενθυμίζει να πίνετε νερό και καταγράφει την πρόοδό σας.

Αναζητήστε τον ενθουσιασμό σας σε νέα μέρη

Εάν αισθάνεστε πραγματικά ότι δεν έχετε κίνητρο να επιστρέψετε στην παλιά σας fitness ρουτίνα, ίσως είναι καιρός να βρείτε κάτι νέο είδος άσκησης που θα το απολαμβάνετε.

Όσο ακόμα ο καιρός είναι καλός, η γιόγκα στην παραλία είναι πάντα μια διασκεδαστική εναλλακτική.

Ίσως, όμως, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε κάτι ακόμη πιο τολμηρό, όπως Zumba ή pole dancing.