Η άνοιξη είναι μια καλή εποχή για reset και… αποσυμπίεση. Μάλιστα, αυτή την άποψη την υιοθετούν και οι επιστήμονες, αφού σύμφωνα με μελέτη του Wharton School , η συγκεκριμένη εποχή είναι μία από τις καλύτερες στιγμές του έτους για να ξεκινήσει κανείς κάτι νέο ή να κάνει μια αλλαγή στη ζωή του.

Η άφιξη της άνοιξης σηματοδοτεί την αλλαγή περιβάλλοντος και μια νέα αρχή για καθετί γύρω σας. Όμως η διάθεση και η ψυχική σας υγεία μπορεί να μην είναι έτοιμες να υποδεχτούν ακόμα αυτή την εποχή. Πώς να αποκτήσετε ανοιξιάτικη διάθεση;

Παρόλο που ο χειμώνας είναι η εποχή που οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται μελαγχολικοί, ίσως ακόμα και την άνοιξη να νιώθετε εξαντλημένοι ή ότι σας λείπουν τα κίνητρα. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να χαλαρώσετε και να κάνετε μερικά από τα παρακάτω tips για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας:

Ανανεώστε τον χώρο και τη ντουλάπα σας

Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στο σπίτι και τη ντουλάπα σας. Αλλάξτε την γκαρνταρόμπα, απομακρύνετε από τον χώρο ό,τι σας κουράζει και σας θυμίζει τον χειμώνα και προσθέστε ανοιξιάτικα στοιχεία.

Το ξεκαθάρισμα όχι μόνο κάνει το σπίτι να φαίνεται πιο καθαρό και μεγάλο, αλλά μπορεί επίσης να κάνει θαύματα για τη διάθεσή σας. Θα σας προσφέρει ηρεμία και θα καθαρίσει το μυαλό σας.

Επιπλέον, είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε καλή διάθεση όταν το σπίτι είναι καθαρό και τακτοποιημένο.

Αλλάξτε τη ρουτίνα προπόνησης

Είναι πάντα πιο εύκολο να βγείτε έξω και να γυμναστείτε όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε ή να επιστρέψετε στις αθλητικές σας
συνήθειες.

Ενώ η άσκηση είναι εξαιρετική για τη σωματική υγεία, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για την τόνωση της διάθεσης. Το σώμα αντιδρά στη σωματική άσκηση παράγοντας ενδορφίνες, ουσίες που δημιουργούν συναισθήματα χαράς και ευφορίας.

Κάντε νέα σχέδια

Ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε σε χαρούμενη, ανοιξιάτικη διάθεση μπορεί να είναι απλώς να έχετε κάτι για να ανυπομονείτε. Σκεφτείτε όλα τα υπαίθρια πικνίκ, τα καφέ σε ταράτσες και τα ζεστά ηλιοβασιλέματα που σας περιμένουν!

Δοκιμάστε να κάνετε σχέδια με τους φίλους και την οικογένειά σας, ώστε να έχετε συγκεκριμένες ανοιξιάτικες δραστηριότητες στα πλάνα σας.

Άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σας ανεβάσουν τη διάθεση καλύτερα από το να είστε με τους ανθρώπους που σας καταλαβαίνουν, σας κάνουν να γελάτε και σας υποστηρίζουν με κάθε τρόπο. Αφιερώστε τους λίγο από τον χρόνο σας.

Αγκαλιάστε τη φύση

Η επαφή με τη φύση μπορεί να τονώσει σημαντικά την ψυχική σας υγεία και να αλλάξει πολύ γρήγορα τη διάθεσή σας.

Δοκιμάστε να κάνετε μια ανοιξιάτικη βόλτα έξω σε ένα πάρκο ή ένα φυσικό καταφύγιο της περιοχής σας, απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα. Η επαφή με τη φύση δεν έχει να κάνει, όμως, μόνο με τα πάρκα και τις εκδρομές που μπορείτε να κάνετε.

Πάρτε ένα φυτό, μία γλάστρα, μερικά λουλούδια και επενδύστε λίγο χρόνο σε αυτά. Η περιποίησή τους θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να διατηρήσετε την ανοιξιάτικη ενέργεια ακόμα και μέσα στο σπίτι σας.

Φτιάξτε νέα playlist

Τι είναι η άνοιξη χωρίς μουσική; Μπορεί όλα τα παραπάνω tips να σας φαίνονται χρονοβόρα ή κουραστικά, αλλά η μουσική μπορεί επίσης να ενισχύσει τη διάθεσή σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την ακούσετε.

Φτιάξτε μια λίστα αναπαραγωγής με τα τραγούδια που σας κάνουν να χαμογελάτε και βάλτε τη να παίζει στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, ακόμα κι όταν κάνετε γυμναστική. Αφεθείτε στο ρυθμό, τραγουδήστε και χορέψτε.