Κανελόνια με σπανάκι και ρικότα
Ένα από τα πιο κλασικά comfort food της ιταλικής κουζίνας, που συνδυάζει απλότητα και γεύση. Ζεστό, χορταστικό και πανεύκολο!

Υλικά
-
125γρ. κανελόνια
-
200γρ. σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο
-
250γρ. τυρί ρικότα
-
20γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-
Ξύσμα από ½ λεμόνι
-
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-
400γρ. ντοματάκια κονκασέ (ψιλοκομμένα) σε κονσέρβα
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
-
150γρ. μοτσαρέλα
-
Αλάτι θαλασσινό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Στους 200°C (180°C στον αέρα). Ετοιμάστε ένα ρηχό ταψί, ώστε τα κανελόνια να χωρέσουν σφιχτά.
Βήμα 2ο
Για τη γέμιση, στύψτε πολύ καλά το σπανάκι για να φύγουν τα υγρά και ψιλοκόψτε το. Βάλτε το σε μπολ μαζί με τη ρικότα, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μοσχοκάρυδο και ½ κ.γ. αλάτι. Ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3ο
Γεμίστε τα κανελόνια με το μείγμα. Τοποθετήστε τα στο ταψί.
Βήμα 4ο
Απλώστε τη μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα. Ρίξτε λίγο ακόμα πιπέρι.
Βήμα 5ο
Ψήστε για 20–30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η πάστα, να κοχλάζει η σάλτσα και να πάρει χρώμα το τυρί. Αφήστε να σταθεί 4–5 λεπτά πριν σερβίρετε.