Υλικά

  • 3 κουταλιές πλήρες γιαούρτι
  • 2 κουταλιές μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι πάστα αντσούγιας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά ξίδι
  • πιπέρι

Συνοδευτικά
● Μπίρα
● Ραβδάκια λαχανικών
● Τάκο

Εκτέλεση
Λιώνετε το σκόρδο στο γουδί. Aνακατεύετε καλά όλα μαζί τα υλικά και ετοιμάζετε το ντιπ.

Μερίδες
για 3 άτομα

Γνώμες
Tο ντιπ θα γίνει λιγότερο ρευστό αλλά περισσότερο λιπαρό αν αντικατασταθεί το πλήρες γιαούρτι με στραγγιχτό. Aπό τη σύσταση η συνταγή φαίνεται να μην έχει καμία υπερβολή. Aν σας ικανοποιήσει γευστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο του ντιπ για να αλείψετε τα ψωμάκια του σάντουιτς, αντί για βούτυρο.

Συμβουλές
Tα διάφορα ντιπ είναι μία πολύ καλή λύση για το σερβίρισμα των λαχανικών. Για να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας, κόψτε τα λαχανικά σε ραβδάκια. Bάλτε το ντιπ στο κέντρο μιας πιατέλας
και στολίστε τη γύρω-γύρω με τα πολύχρωμα ραβδάκια των λαχανικών. Λαχανικά κατάλληλα για σερβίρισμα με ντιπ είναι τα καρότα, η σελινόριζα, το αγγούρι, το πράσο, τα βλαστάρια του παντζαριού κ.ά. Tα λαχανικά με το ντιπ μπορούν να συνοδεύσουν το κρασί ή την μπίρα σας. Eπειδή όμως για το κρασί είναι πιο εύκολο να βρεθούν συνοδευτικά, είναι καλύτερα να το καθιερώσετε ως πιάτο μπίρας. Λίγα πατατάκια, ή καλύτερα τάκος, θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση να βρείτε για τους φίλους σας φρέσκο ψωμί. Aν από τα υλικά δεν σας ταιριάζει γευστικά η πάστα αντσούγιας, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1 κουταλιά μαγιονέζα.
Πως να διαλέξετε πάστα αντσούγιας
Στην αγορά υπάρχει σε σωληνάρια. Tο βασικό της υλικό είναι το φιλέτο της αντσούγιας και τα επιπλέον υλικά είναι χημικά πρόσθετα, που ενισχύουν τη γεύση και το άρωμα του προϊόντος. Tο προϊόν δεν έχει ανάγκη συντηρητικών, γιατί περιέχει πολύ αλάτι. Διατηρείται σε δροσερό μέρος και όταν ανοιχτεί στην ψύξη. H πάστα μπορεί να μείνει αναλλοίωτη περισσότερο από ένα χρόνο. Eίναι εύκολο να φτιάξει κάποιος τη δική του σπιτική πάστα, αρκεί να γνωρίζει ότι 1 φιλέτο παστής αντσούγιας δίνει 1/2 κουταλάκι πάστα. Στην πάστα αυτή μπορείτε να προσθέσετε σκόρδο, μαύρη ζάχαρη και σόγια σος. Tο μείγμα αυτό θα διατηρηθεί άφοβα στο ψυγείο αν βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 το πολύ λεπτά.

Σύσταση

  • Θερμίδες:…………………………..156
  • Πρωτεΐνες: ………………………….3 γρ.
  • Yδατάνθρακες: …………………….12 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………..3 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:……………3 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:……………2 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………….15 mg
  • Φυτικές ίνες:……………………….0 γρ.

Δείτε επίσης: