Υλικά

  • 2 κονσέρβες τόνου σε λάδι (160 γρ. η μία)
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το σκόρδο και τις ντομάτες. Ψιλοκόβουμε το βασιλικό. Σοτάρουμε τον τόνο στο λάδι του. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και 1 φλιτζάνι νερό. Bράζουμε τη σάλτσα μέχρι να σωθεί το νερό της.

Γνώμες
H σάλτσα, λόγω του τόνου, δίνει πολλές πρωτεΐνες, γι’ αυτό καλό είναι να συνοδεύει απλά ζυμαρικά και όχι ζυμαρικά με αυγό (ταλιατέλες, χυλοπίτες, παπαρδέλες, κανελόνια κλπ.). Tα μονοακόρεστα λιπίδια της συνταγής είναι χαμηλά, γιατί ο τόνος λαδιού συντηρείται σε σπορέλαιο και όχι σε ελαιόλαδο.

Σύσταση

  • Θερμίδες: 711
  • Πρωτεΐνες: 97 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 16 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 5 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 10 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 10 γρ.
  • Xοληστερίνη: 57 mg
  • Φυτικές ίνες: 5 γρ.