Υλικά

  • 4 αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λικέρ
  • 900 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 150 γρ. της ζάχαρης σε σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί. Ανακατεύουμε στη φωτιά τους 4 κρόκους με τα 80 γρ. ζάχαρης μέχρι αυτή να λιώσει. Χτυπάμε το μείγμα αυτό στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το λικέρ και την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε απαλά στο μείγμα τη σαντιγί και τη μαρέγκα. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη.

Μερίδες
(για 14 άτομα)

Συμβουλές
Το παγωτό μπορεί να εμπλουτιστεί και με ξηρούς καρπούς.

Σύσταση

  • (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες: ………………………………5.483
  • Πρωτεΐνες: ……………………………..55 γρ.
  • Yδατάνθρακες: ………………………..411 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: …………………..256 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: ………………129 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: ………………18 γρ.
  • Xοληστερίνη: ………………………….2.083 mg
  • Φυτικές ίνες: …………………………..14 γρ.