Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 125 γρ. μαργαρίνη
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι άχνη
  • 2-3 κουταλιές παγωμένο νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. εβαπορέ
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. καρύδια

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης με τα χέρια μας μέχρι να γίνει η ζύμη ψιχουλιαστή. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.Τη στρώνουμε σε ταρτιέρα Nο 25 και την πιρουνιάζουμε.Την ψήνουμε στους 220°C για 20-25 λεπτά.Την αφήνουμε να κρυώσει. Για τη γέμιση, βράζουμε σε κατσαρόλα
το εβαπορέ με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Μόλις το μείγμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι που να αρχίσει να πήζει. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα πάνω στην ψημένη ζύμη της τάρτας. Χονδροκόβουμε τα καρύδια και πασπαλίζουμε με αυτά την τάρτα. Tη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί
τελείως η κουβερτούρα.

Μερίδες
(για 8 άτομα)

Συμβουλές
Για λιγότερες θερμίδες μπορείτε να αντικαταστήσετε τα καρύδια με κομματάκια φρέσκου φρούτου.

Σύσταση

  • (του συνόλου της συνταγής)
  • Θερμίδες:………………………………..3.544
  • Πρωτεΐνες………………………………..56 γρ.
  • Yδατάνθρακες:………………………….136 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:…………………….80 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………………..72 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………………..80 γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………………144 mg
  • Φυτικές ίνες:…………………………….8 γρ.