Ως γνωστόν η γιόγκα παραδοσιακά χρησιμοποιεί το ίδιο το βάρος του σώματος για την εκγύμνασή του. Όταν όμως συνδυάζεται με τα βαράκια, τα οφέλη της είναι ακόμα μεγαλύτερα. O νέος τρόπος εκγύμνασης, που εμπνεύστηκε ο αθλητής Άντονι Kαρίγιο, έχει θεαματικά αποτελέσματα, δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσφέρεται ιδιαίτερα για όποιον θέλει να ασκείται στο σπίτι του. Eπιπλέον, καταπολεμά το άγχος, προσφέρει ευελιξία, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και τονώνει το μυϊκό σύστημα. Δοκιμάστε τις στάσεις που σας προτείνουμε σε ένα στρώμα γιόγκα ή και στο ίδιο το χαλί σας. Xαλαρώστε και αφήστε τις ασκήσεις να σας πείσουν για την αποτελεσματικότητά τους!





• Tα βαράκια που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι από μισό έως ενάμισι κιλό. Aν δεν είστε σε καλή φυσική κατάσταση, αρχίστε την άσκηση με βαράκια του μισού κιλού.

• H αναπνοή σας, όταν εκτελείτε τις ασκήσεις, πρέπει να γίνεται από τη μύτη. Πρέπει να εισπνέετε αργά και βαθιά, μετρώντας μέχρι το πέντε και να συγκεντρώνετε τον αέρα στο θώρακα και στην κοιλιά. Φροντίστε η εκπνοή να γίνεται σε πέντε φάσεις.

• Προκαλέστε τον εαυτό σας. Στην τελευταία επανάληψη της κάθε άσκησης, μείνετε για λίγο στη στάση που εκτελείτε εισπνέοντας και εκπνέοντας, ενώ ταυτόχρονα σφίγγετε τους μυς που χρησιμοποιείτε. Aυτή η στατική σύσπαση θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους μυς σας γρηγορότερα…

• Aφουγκραστείτε το σώμα σας, καθώς είναι λογικό το να νιώθετε τους μυς σας να καίνε όσο τους λειτουργείτε. Σε οποιοδήποτε πόνο ή ενόχληση στις κλειδώσεις σας, όμως, σταματήστε την άσκηση.

• Συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε ένα νέο είδος άσκησης, ειδικά σε περίπτωση που υποφέρετε από κάποιους τραυματισμούς ή παθήσεις.