Tο Pilates δίνει μεγάλη έμφαση στο μεσαίο μέρος του σώματος, που αποκαλείται powerhouse. H ενεργοποίηση αυτής της περιοχής έχει ύψιστη σημασία για τη μέθοδο, όπως και η εκγύμναση και η ενδυνάμωσή της. Ωστόσο, τα οφέλη δεν σταματούν εκεί, αφού η εκγύμναση των μυών αυτής της περιοχής παρέχει ενδυνάμωση και ισορροπία στη σπονδυλική στήλη, βελτιώνοντας και τη στάση του σώματος. Όσοι ασκούνται στο Pilates αναφέρουν ότι οι ασκήσεις του powerhouse τονώνουν την αυτοπεποίθηση και ενισχύουν τον έλεγχο, προστατεύοντας έτσι το σώμα από πιθανούς τραυματισμούς.






Στο Pilates μαθαίνεις να μην καταπονείσαι αλλά να μαζεύεις τις δυνάμεις σου και συνειδητά να μοιράζεις την ενέργειά σου στις διάφορες στάσεις. Το πρόγραμμα των ασκήσεων μέσω της διαφραγματικής αναπνοής και της σύνδεσης με το σώμα, αποκαθιστά την αρμονία στην κίνηση, πράγμα που φαίνεται ακόμα και στο περπάτημα.






•Kατά την εκτέλεση των ασκήσεων σεβαστείτε τα όριά σας.

• Για να αρχίσετε τις ασκήσεις, πρέπει να είστε τουλάχιστον δύο ώρες νηστικοί.

• Πριν ξεκινήσετε, ηρεμήστε, χαλαρώστε το σώμα σας και επικεντρωθείτε στις αναπνοές. H σημασία της αναπνοής είναι μεγάλη για τις ασκήσεις. H εισπνοή πρέπει να έχει ίδια διάρκεια με την εκπνοή. Eπιπλέον, αναπνέοντας πρέπει να νιώθετε τα πλευρά σας να ανοίγουν και να μην αναπνέετε με το θώρακα και την κοιλιά.

• Όσο μεγαλύτερη είναι η εισπνοή και η εκπνοή, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η άσκηση.

• Eκτελώντας τις ασκήσεις, να θυμάστε ότι είναι προς όφελός σας οι κινήσεις που θα κάνετε να είναι μικρές και να επικεντρώνετε την προσοχή σας στο ρούφηγμα της κοιλιάς. Aν κάνετε μεγάλες κινήσεις, η κοιλιά σας θα πετιέται προς τα έξω, εκμηδενίζοντας τα οφέλη της

άσκησης.