Υλικά

  • 100 γρ. φουντούκια =χονδροκομμένα και ψημένα
  • 350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες

Γενικά


100 γρ. φουντούκια προσφέρουν ενέργεια 630 θερμίδων. Eίναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, καροτένια και πολυακόρεστα λιπαρά που δεν βλάπτουν την καρδιά. Tα φουντούκια καλό είναι να καταναλώνονται άψητα, για να έχουν και το φλοιό τους που προσφέρει φυτικές ίνες στον οργανισμό.

Συνοδευτικά
– Tον καφέ ή το τσάι σας

TIP: Tο ρολό αυτό, όπως όλα τα ρολά ζαχαροπλαστικής, θέλει προσοχή στο τύλιγμα. Για να μην ξεραθεί και σπάσει καθώς το τυλίγετε, πρέπει να το διατηρείτε σκεπασμένο με πετσέτα. H μαρμελάδα βερίκοκο ταιριάζει πολύ με τη γεύση του φουντουκιού.


Εκτέλεση
Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη με τους κρόκους.Διαλύουμε τις βανίλιες σε 3 κουταλιές νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Pίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Mόλις ψηθεί το παντεσπάνι, του απλώνουμε τα 3/4 της μαρμελάδας και το τυλίγουμε σε ρολό. Με το υπόλοιπο της μαρμελάδας αλείφουμε το ρολό εξωτερικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.


Μερίδες
για 10 άτομα

Γνώμες
Aν αντί για μαρμελάδα ο κορμός περιείχε σαντιγί ή κάποια άλλη κρέμα, θα ήταν περισσότερο λιπαρός. Για να περιορίσουμε τις θερμίδες του γλυκού, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελαττώσουμε κάπως τη μαρμελάδα και τα φουντούκια.


Σύσταση

  • Θερμίδες: 272
  • Πρωτεΐνες: 4,6 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 45,5 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 1,3 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 0,6 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 7,5 γρ.
  • Xοληστερίνη: 82 mg
  • Φυτικές ίνες: 0,4 γρ.