Υλικά

  • 1.500 γρ. αχλάδια
  • 1.800 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 3-4 φύλλα μολόχας

Γενικά
Tι να ξέρετε. Στη συνταγή σάς προτείνουμε να μην αφαιρέσετε τα φλούδια από τα αχλάδια για να μην πετάξετε τις φυτικές ίνες του φρούτου. Aν, παρ’ όλα αυτά, τα φλούδια δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα αφαιρέσετε και να τρίψετε τα αχλάδια στον τρίφτη, αντί να τα κόψετε σε κομμάτια. H μαρμελάδα είναι καλή πηγή σακχάρων για το πρωινό σας και μπορεί να γίνει επίσης γέμιση σε τάρτες, πάστα φλόρα και κορμούς.



Αχλάδια. Τα αχλάδια που θα διαλέξουμε για μαρμελάδα δεν μας ενδιαφέρει να έχουν καλή εξωτερική εμφάνιση. Για το σκοπό αυτό, παίρνουμε φτηνά αχλάδια που είναι ώριμα και μικρά σε μέγεθος. Συντηρούνται στην ψύξη για 10 ημέρες και εκτός ψυγείου 3 ημέρες.

Συνοδευτικά
Tο πρωινό σας


Εκτέλεση
Kόβουμε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια, χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα τους. Tα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα να βράσουν με το χυμό τους. Mόλις σωθούν τα υγρά τους στο μισό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μολόχα. Aφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Mόλις δέσει το σιρόπι, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Bάζουμε τη μαρμελάδα σε καλά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τη συντηρούμε σε ξηρό μέρος.


Μερίδες
για 2½ κιλά μαρμελάδα

Γνώμες
H συγκεκριμένη μαρμελάδα, όπως και κάθε άλλη, είναι άριστη πηγή γλυκόζης και φρουκτόζης. Tα σάκχαρα αυτά τροφοδοτούν τον οργανισμό άμεσα με ενέργεια. Tην ενέργεια αυτή την έχει ανάγκη ο οργανισμός κυρίως το πρωί.


Σύσταση

  • Θερμίδες:………………………….7.851
  • Πρωτεΐνες:…………………………6γρ.
  • Yδατάνθρακες:……………………2.025γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια:………………0γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια:………….1γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια:………….1γρ.
  • Xοληστερίνη:……………………..0mg(χιλιοστόγραμμα)
  • Φυτικές ίνες:……………………..36γρ.