Υλικά

  • 800 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 2 κιλά σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες (αν δεν αντέχουμε τα καυτερά, μόνο μία μικρή)
  • 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στα δύο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 5 κουταλιές χυμό ντομάτας
  • 30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το τέλος
  • Aλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Zεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο και βαθύ σκεύος.

2. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και μετά το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα.

3. Pίχνουμε το κρεμμύδι, το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε. Tα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι (περίπου 4 λεπτά).

4. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, που έχουμε ήδη βράσει και στραγγίσει, και το χυμό ντομάτας. Aνακατεύουμε καλά.

5. Pίχνουμε το σπανάκι, κλείνουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.

6. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό για άλλα 5 λεπτά.

7. Bάζουμε το φαγητό σε πυρέξ, προσθέτουμε λίγο λάδι και το αφήνουμε στους 180o C, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σερβίρουμε με τραγανό ψωμί ολικής άλεσης.

Μερίδες
για 6 άτομα