Ο Πάνος Θεοδώρου είναι πιστοποιημένος Elite Personal Trainer, Spinning Instructor, Real Ryder Instructor,Trainer Sport Rehabilitation (τραυματισμών πλάτης, μέσης, ώμων, γονάτων), Vibration Trainer, Group Trainer, Mat Pilates Trainer, Workshop TRX® Trainer, Trigger Point Therapy (The Grid S.M.R.T Core) Sandbell® By Hyperwear, Workshop Bosu Balance Trainer. Παραδίδει σεμινάρια Functional Τraining, Core Training, αξιολόγησης και αποκατάστασης τραυματισμών σε ειδικές ομάδες πληθυσμού με μυοσκελετικά προβλήματα. Τέλος, είναι συνεργάτης-εισηγητής της Σχολής Grafts και Spinning Instructor στο Holmes Place Athens.



Τερεζάκης Κωνσταντίνος

Ο Τερεζάκης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και σπούδασε Φυσικοθεραπεία στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών. To 2007 παρακολούθησε για ένα διάστημα τις δραστηριότητες του τμήματος Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης του θεραπευτηρίου Υγεία και το 2007 με 2008 συνεργάστηκε με την εταιρεία ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ Α.Ε. (Κέντρο Αποκατάστασης, Επανένταξης και Περίθαλψης Ηλικιωμένων, Αναπήρων και Πασχόντων Ατόμων). Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση. Από το 2009 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, διατηρώντας δικό του εργαστήριο φυσικοθεραπείας.

k.terezakis@yahoo.gr

Βάσια Μανίκα, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο και ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Latina Loca®

Η Βάσια Μανίκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Είναι Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας- Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (2005). Έκτοτε εξασκεί το επάγγελμα του διαιτολόγου ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 2005 είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων- Διατροφολόγων.

Είναι ιδιοκτήτρια της σχολής χορού Latina Loca στα Μελίσσια, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνη του διαιτολογικού τμήματος.

Από τον Οκτώβριο του 2011 είναι μια πολύ περήφανη Zumba® instructor, έχοντας συνδυάσει τις δυο μεγάλες τις αγάπες σε μια μορφή άσκησης: χορός & απώλεια θερμίδων με πολύ διασκεδαστικό τρόπο! Διδάσκει στην σχολή χορού Latina Loca, καθώς και σε επιλεγμένα γυμναστήρια, συνδυάζοντας τις δυο ιδιότητές της.


Βαγγέλης Μ. Τσαμπάζης

Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α., Διευθυντής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Βορείου Ελλάδας, Χρυσός Πανελληνιονίκης στην Κολύμβηση.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 1973. Φοίτησα στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης. Το 1978 ξεκίνησα κολύμπι στην ομάδα του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης (Ο.Φ.Θ) και συνέχισα να κολυμπάω μέχρι το 1990, πετυχαίνοντας αρκετές πανελλήνιες νίκες. Το 1990 πέρασα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και πήρα το πτυχίο του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής το 1998, με ειδικότητα κολύμβηση. Εργάστηκα ως προπονητής κολύμβησης στην Αθλητική Ακαδημία Άλμπατρος από το 1994 έως το 1999, με ένα μικρό διάλειμμα, τη στρατιωτική μου θητεία. Το 1999 απέκτησα πτυχίο ναυαγοσώστη και το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου εργάστηκα ως ναυαγοσώστης στην παραλία του ξενοδοχείου Meliton στο Πόρτο Καρράς. Από το Νοέμβριο του 1999 έως το Μάιο του 2001, εργάστηκα ως γυμναστής και ναυαγοσώστης στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Το καλοκαίρι του 2001 εργάστηκα ως υπαρχηγός ναυαγοσωστών στο water park Waterland στη Θεσσαλονίκη. Τον Δεκέμβριο του 2002 ανέλαβα διευθυντής γυμναστηρίου στο Kempinski Hotel Nikopolis Θεσσαλονίκης και παράλληλα δραστηριοποιήθηκα για τη δημιουργία της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Βορείου Ελλάδος, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2003 με εμένα Διευθυντή και ιδιοκτήτη. Τον περσινό Δεκέμβρη διοργάνωσα μια αποστολή στην Αυστραλία με δώδεκα άτομα όπου όλοι αποκτήσαμε το διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο ναυαγοσωστικής BRONZE MEDALLION και εκεί απέκτησα και την ιδιότητα του εκπαιδευτή για το πτυχίο αυτό. Στόχος μου είναι η ανάπτυξη της οποιαδήποτε δραστηριότητας για την εκγύμναση των ανθρώπων με γνώμονα την ασφάλεια τους πρώτον και την ευημερία τους περαιτέρω.

Νάντια Μαρνέρου, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (BSc)

Γεννήθηκα το 1981 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησα από το Αρσάκειο Ψυχικού. Το 2004 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδίκευση στην Ευρωστία και Υγεία στο ΕΚΠΑ. Έπειτα, ( 2005-2008) συνέχισα τις σπουδές μου στη Διατροφή – Διαιτολογία στο Πανεπιστήμιο Westminster στο Λονδίνο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα έχω συνεργαστεί με γυμναστήρια στον τομέα της διατροφής και άσκησης για την αντιμετώπιση φυσιολογικών και παθολογικών καταστάσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων διατροφής και άσκησης. Από το 2011 δουλεύω ως καθηγήτρια στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ του τμήματος Διαιτολογίας.

e-mail: nutrifit-advisor@hotmail.gr

Sahar (Μαριάντζελα Κοτσώνη), Δασκάλα Γιόγκα

Η Sahar (Μαριάντζελα Κοτσώνη) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Marketing Management (BSc, MSc) στο Stirling University. Εργάσθηκε επιτυχώς, για αρκετά χρόνια, στον τομέα της Ανάπτυξης Επιχειρήσεων στην Ανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα, μέχρι που άλλαξε κατεύθυνση ζωής και εκπαίδευσης προς το stress management, της ολιστικές θεραπείες, την εξισορρόπηση του σώματος, τη γαλήνη του νου και της ψυχής.
Μελετά διάφορα συστήματα Γιόγκα όπως, Hatha, Kundalini, Kripalu, Iyengar, Astanga, Satyananda από το 1998 και είναι απόφοιτη της σχολής του Sivananda Αυστρίας.
Αποφοίτησε από την Bowen Therapy Academy Australia και είναι μέλος του συλλόγου Bowtech Ελλάδος. Εξασκεί τη μέθοδο Theta Healing του Think Institute.
Εκπαιδεύτηκε στο Αγιουρβεδικό μασάζ στην Ινδία και στο Ταϊλανδέζικο μασάζ στην Ταϊλανδή και κατέχει το Master of Reiki.
Έμαθε τον Υπερβατικό Διαλογισμό στα Ιμαλάϊα και την τεχνική διαλογισμού του Βούδα, Βιπάσσανα καθώς και τεχνικές διαλογισμού του Osho.
Ενημερώνεται και παρακολουθεί σεμινάρια Γιόγκα, Διαλογισμού, Ύπνωσης, Αναπνοών για απελευθέρωση τραύματος, διαφόρων διαλογιστικων θεραπευτικών τεχνικών καθώς και Ανατομίας, Φυσιολογίας, Παθολογίας και Πρώτων Βοηθειών.
www.bodymindspirit.gr
mariangela_kotsoni@yahoo.gr

Μαρία Σιδέρη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Ονομάζομαι Μαρία Σιδέρη, είμαι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής. Σπούδασα στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στον Κλασσικό Αθλητισμό. Έχω διατελέσει καθηγήτρια φυσικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση καθώς επίσης και προπονήτρια σε Ακαδημίες στίβου στον Α. Ο. ΦΙΛΟΘΕΗΣ στον οποίο υπήρξα αθλήτρια 100 μέτρων. Εν συνεχεία ασχολήθηκα στον ιδιωτικό τομέα επί σειρά 18 ετών με ενήλικους γυμναζόμενους καθώς και με το personal training. Έπειτα ειδικεύτηκα στην Ψυχοκινητική Αγωγή. Αυτή τη στιγμή είμαι ιδιοκτήτρια του Caestus, ενός πρωτοποριακού αθλητικού χώρου, στον οποίο διδάσκονται Πυγμαχία, Kick Boxing, Suspension Training, Cross Training, Pilates, Ψυχοκινητική Αγωγή και Ρυθμική Γυμναστική. Εγώ διδάσκω Pilates, Suspension Training,, Cross Training και Ψυχοκινητική Αγωγή.


Ηλιάνα Ηλιοπούλου, MSc, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Η Ηλιάνα Ηλιοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Το 2005 απέκτησε το πτυχίο του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, του Χαρακοπείου Πανεπιστημίου [βαθμός πτυχίου 8,0] και η πτυχιακή της μελέτη με τίτλο «Η Σχέση της Μεσογειακού τύπου Διατροφής με τη βαρύτητα του Οξέος Στεφανιαίου Συνδρόμου, Greek study of Acute Coronary Syndromes (GREECS)» δημοσιεύτηκε επιτυχώς στην επιστημονική κοινότητα. Τον Ιούνιο του 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία – Διατροφή» του ίδιου Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή [βαθμός πτυχίου 8,3]. Έλαβε την αντίστοιχη υποτροφία του Ιδρύματος «Σπύρου Χαροκόπου και Ευάγγελου Χαροκόπου Πετρούτση» για τις μεταπτυχιακές σπουδές της. Η διπλωματική της εργασία με τίτλο «Διατροφικές συνήθειες και παρουσία άσθματος σε παιδιά προεφηβικής ηλικίας (συγχρονική έρευνα PANACEA)» δημοσιεύτηκε επίσης επιτυχώς στην επιστημονική κοινότητα. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια και έλαβε επίσης συμμετοχή στο «Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σπουδών στην Αθηροσκλήρωση», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης υπό την αιγίδα της European Atherosclerosis Society.
Ως διαιτολόγος, εξειδικεύθηκε σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής [Αττικό Νοσοκομείο – (Ρύθμιση Διαβήτη), Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (Πνευμονολογική κλινική και μονάδα εντατικής θεραπείας), Ερυθρός Σταυρός (Καρδιολογική και Νεφρολογική κλινική, Περιστατικά Καρκίνου, Νευρολογική Κλινική), Γενικό Κρατικό Αθηνών (Γαστρεντερολογική κλινική και Μονάδα εντατικής θεραπείας) και Τζάνειο νοσοκομείο (Διαβήτης και Παχυσαρκία)].
Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών, εργάστηκε παράλληλα σε κέντρα αδυνατίσματος, ενώ από το 2006 διατηρεί το δικό της διαιτολογικό γραφείο, ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Παράλληλα συνεργάζεται με γυμναστήρια, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές στους ασκούμενους και σε αθλητές. Αρθρογραφεί συστηματικά όντας συνεργάτης σε διάφορα portal στο διαδίκτυο, είναι συνεργάτης της διατροφικής ομάδας mednutrition και επίσης είναι μέλος και αρθρογραφεί για το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής. Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων Διατροφολόγων.
www.diet-and-health.gr