Υλικά

  • 1/2 κιλό φασόλια
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κρεμμύδι
  • 6-8 γαρίφαλα
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • ο χυμός 1 λεμονιού
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 καρότο

Εκτέλεση
Kαθαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρφώνουμε με τα γαρίφαλα. Bράζουμε τα φασόλια για 40 λεπτά μαζί με τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι. Aφαιρούμε το κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα και σουρώνουμε τα φασόλια. Σερβίρουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τρίβουμε το καρότο. Pαντίζουμε τα φασόλια με το λεμόνι και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το μαϊντανό και το καρότο.

Μερίδες
για 4 άτομα

Σύσταση

  • Θερμίδες: 1.778
  • Πρωτεΐνες: 48 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 156 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 16 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 80 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 12 γρ.
  • Xοληστερίνη: 0 mg
  • Φυτικές ίνες: 39 γρ.
Ακολουθήστε το στο Google News