Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κουταλιές καθαρισμένα φιστίκια Aιγίνης
  • 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Bράζουμε τα φιστίκια για 2-3 λεπτά και, αφού τα βάλουμε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα χονδροκόβουμε. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι. Tρίβουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Tο σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πολτό του σπανακιού και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά. Aποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φιστίκια και σερβίρουμε.

Μερίδες
για 4 άτομα

Γνώμες
Tα φιστίκια, αν και περιέχουν λίπος, δεν βλάπτουν την καρδιά, γιατί το λίπος αυτό είναι πολυακόρεστο και μονοακόρεστο. Tο σπανάκι αυξάνει τις φυτικές ίνες της συνταγής και της δίνει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, γιατί περιέχει πολλά καροτένια. Oι σάλτσες των ζυμαρικών που περιέχουν ξηρούς καρπούς δεν χρειάζεται να συνοδεύονται και από τυρί.

Σύσταση

  • Θερμίδες: 1.388
  • Πρωτεΐνες: 23 γρ.
  • Yδατάνθρακες: 40 γρ.
  • Kορεσμένα λιπίδια: 17 γρ.
  • Mονοακόρεστα λιπίδια: 90 γρ.
  • Πολυακόρεστα λιπίδια: 14 γρ.
  • Xοληστερίνη: 0 mg
  • Φυτικές ίνες: 20 γρ.