«Σπάτε» το κεφάλι σας να βρείτε το κατάλληλο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στόχος σας να πρωτοτυπήσετε, να ικανοποιήσετε τις πιο βαθιές επιθυμίες τους και κυρίως να ανακαλύψετε αυτό που θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη τους. Η ανάγκη σας φαίνεται να έχει βρει ανταπόκριση, με τα… άυλα δώρα να παίρνουν τα πρωτεία. Η νέα τάση, που τα τελευταία δύο χρόνια αρχίζει να κερδίζει οπαδούς και στην Ελλάδα, έχει όνομα: Δώρα εμπειρίας! Αντί, δηλαδή, για ένα ακόμη CD στους φίλους σας ή ένα επιπλέον πουλόβερ στο σύντροφό σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πακέτα χαλάρωσης, γευσιγνωσίες κρασιών, extreme sports, πτήσεις με αεροπλάνο ή ελικόπτερο, ακόμη και skydiving! Αυτή τη στιγμή, πέρα από τα «βιωματικά δώρα» που ­μπορείτε να βρείτε μόνοι σας, υπάρχουν και δύο ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα, αφιερωμένα εξ ολοκλήρου στις εμπειρίες που μπορείτε να χαρίσετε. Εμείς ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε 5 μοναδικές προτάσεις, για να πάρετε μια γεύση. Εσείς δεν έχετε παρά να αποκρυπτογραφήσετε τις επιθυμίες των αγαπημένων σας προσώπων!



Πάμε μια βόλτα στους αιθέρες;
Βόλτα με διθέσιο ελικόπτερο, από τη θέση του… συγκυβερνήτη, για τους απανταχού λάτρεις των αιθέρων. Ο παραλήπτης του δώρου έχει την ευκαιρία, αφού ενημερωθεί από τον πιλότο σχετικά με τα βασικά θέματα ασφάλειας, τη λειτουργία του ελικοπτέρου και το σχέδιο πτήσης, να πετάξει μαζί του για 30 λεπτά. Ο πιλότος τον ενημερώνει για κάθε του κίνηση σε όλη τη διάρκεια της ­πτήσης, ενώ του δίνεται και η ευκαιρία να πάρει το πηδάλιο στα χέρια του και να βιώσει τη μοναδική εμπειρία της προσγείωσης.
TIP › Εξαργυρώστε το δώρο μέσα σε 9 μήνες από την αγορά του.
Πού › Στην Αθήνα, στο Τατόι και στη Θεσσαλονίκη, σε έναν ιδιόκτητο αεροδιάδρομο μήκους 350 μέτρων, 15 λεπτά έξω από την πόλη.
Πόσο διαρκεί › 30 λεπτά η πτήση και 1 ώρα η όλη εμπειρία.
Πόσο κοστίζει › 140 € στην Αθήνα και 170 € στη Θεσσαλονίκη.
info › www.baladeur.gr



Ένας διακοσμητής σε συσκευασία δώρου
Αντί για ένα βάζο ή έναν πίνακα στους φίλους σας που μόλις μετακόμισαν ή στη μαμά σας που θέλει να ανανεώσει το σπίτι της, χαρίστε τους… τον ίδιο το διακοσμητή για μερικές ώρες. Ο ειδικός επισκέπτεται το χώρο και συζητά μαζί με τον παραλήπτη του δώρου τις ανάγκες του σπιτιού, προτείνοντας παράλληλα λύσεις για την ανακαίνισή του. Αξιοποιώντας τα υπάρχοντα αντικείμενα, τα χρώματα και το φως του χώρου, σας βοηθά να ανανεώσετε άμεσα το σπίτι σας, ενώ σας δίνει και συμβουλές για μελλοντικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας ή με τη βοήθεια συνεργείων, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.
TIP › Μπορείτε να εξαργυρώσετε το δώρο μέσα σε 9 μήνες από την αγορά του.
Πού › Στο χώρο σας, εφόσον κατοικεί­τε εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Πόσο διαρκεί › Μέχρι 2 ώρες.
Πόσο κοστίζει › 120 €.
info › www.baladeur.gr



Σε σπήλαιο άλατος για να… κατεβάζετε ιδέες
Στελέχη εταιρειών μαζεύονται σε ένα σπήλαιο και κάνουν brainstorming, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το περιβάλλον τούς βοηθά να χαλαρώνουν και να… κατεβάζουν ευκολότερα ιδέες! Όσο παράξενο και αν ακούγεται, στην καρδιά της Αθήνας έχει δημιουργηθεί ένα τεχνητό σπήλαιο, με θερμαινόμενο δάπεδο σκεπασμένο με ορυκτό και θαλάσσιο αλάτι και εμπλουτισμένο με ιχνοστοιχεία αλατιού-αέρα, που αναζωογονεί τους επισκέπτες. Υπάρχει επίσης ειδικός φωτισμός, βασισμένος στις αρχές της χρωματοθεραπείας, αλλά και μουσική, εγκεκριμένη από ειδικούς στην ψυχολογία, την ψυχοακουστική και την ωτολογία. Ιδανικό για τους στρεσαρισμένους φίλους σας!
TIP › Εξαργυρώστε το κουπόνι μέσα σε 6 μήνες από την αγορά του.
Πού › Στο Σύνταγμα.
Πόσο διαρκεί › 45-60 λεπτά.
Πόσο κοστίζει › 30 €.
info › www.days4u.gr



Τρελές κούρσες με ράλι στο χώμα
Για τους λάτρεις της ταχύτητας, το πακέτο «Ultimate drifting experience» αποτελεί το ιδανικό δώρο. Οι συμ­μετέ­χοντες έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα πάντα σχετικά με το drifting (ελληνιστί πλαγιολίσθηση), μία από τις πιο απαιτητικές τεχνικές οδήγησης. Μετά το δίωρο σεμινάριο, σειρά έχει η πράξη. Σε ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, ιδιαίτερα ελαφριά και γρήγορα, ταυτόχρονα όμως και ασφαλή, μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο τη χωμάτινη διαδρομή. Στα 2 χλμ. της μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα πίστας, θα βρείτε σχεδόν όλο το φάσμα στροφών που συναντά κανείς σε χωμάτινο αγώνα. Πέταλα, στροφές διαρκείας και καμπές υπόσχονται αγωνιστική οδήγηση στο έπακρο!
TIP › Εξαργυρώστε το κουπόνι σας σε διάστημα 6 μηνών από την αγορά του δώρου.
Πού › Στην Κόρινθο.
Πόσο διαρκεί › 2 ώρες το θεωρητικό κομμάτι και 1 ώρα η οδήγηση.
Πόσο κοστίζει › 180 €.
info › www.days4u.gr



Στα άδυτα της κουζίνας
Δύο νέοι σεφ, με σπουδές στη Νέα Υόρκη, ανοίγουν την ευρύχωρη κουζίνα τους για να σας εισαγάγουν στο μαγευτικό κόσμο της μαγειρικής. Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ομάδες, φορούν ποδιές και αναλαμβάνουν δράση σε διαφορετικά πόστα. Ποια είναι η σωστή τεχνική κοψίματος, πώς σοτάρουμε τα υλικά και πώς συμπεριφερόμαστε στο ψάρι; Κάθε μαγειρική απορία βρίσκει τη λύση της μέσα από την εμπειρία. Τα σεμινάρια μαγειρικής -αφιερωμένα σε ένα διαφορετικό θέμα κάθε φορά- αποτελούν ιδανικό δώρο για όσους αγαπούν το φαγητό. Μάθετε τα μυστικά της γαλλικής τεχνικής στην κουζίνα, ανακαλύψτε ελληνικές δημιουργίες στη μοντέρνα τους εκδοχή ή αποκωδικοποιήστε την ανάμειξη ασιατικών υλικών, αγγλιστί asian fusion. Όταν οι κατσαρόλες κατέβουν από τη φωτιά και σβήσουν οι φούρνοι των δύο ομάδων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το ολοκληρωμένο μενού που δημιούργησαν, μαζί με το κατάλληλο κρασί, χωρίς να λείπουν παράλληλα και μικρές δόσεις μαθημάτων γευσιγνωσίας.
Πού › Στον Κεραμεικό.
Πόσο διαρκεί › 4-5 ώρες.
Πόσο κοστίζει › 50-80 € (ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε μενού).
info › www.funkygourmet.com




ΙNFO
● Βaladeur.gr, Δωδεκανήσου 107, Άνω Γλυφάδα, τηλ.: 210-96.35.069, site: www.baladeur.gr
● Days4u, Sotris Center, Αβέρωφ 36 & Κιρκίνη, Πευκάκια, Νέα Ιωνία, τηλ.: 210-27.21.046, site: www.days4u.gr
● Funky Gourmet Seminars, Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, τηλ.: 210-52.42.727, 6937-195.747 (Νίκος Ρούσσος), 6972-290.787 (Γεωργιάννα Χιλιαδάκη), site: www.funkygourmet.com