Υλικά

  • 6μέτρια ώριμα ροδάκινα
  • 500 γρ.ζάχαρη
  • 50 γρ. φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • Σκεύη
  • 1 μαχαίρι
  • 1 μεγάλη κατσαρόλα
  • 1 ξύλινη κουτάλα
  • 2 βάζα 500 γρ.

Εκτέλεση
1. Αποστειρώνετε τα βάζα βάζοντάς τα μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που φτάνει 1 εκατοστό κάτω από το χείλος τους. Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
2. Βγάζετε τα βάζα από την κατσαρόλα με μια πετσέτα και τα τοποθετείτε με το χείλος προς τα κάτω πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας για να στεγνώσουν.
3. Πλένετε και καθαρίζετε τα ροδάκινα, τα κόβετε σε κομμάτια και ύστερα τα λιώνετε ελαφρά.
4. Ξεφλουδίζετε το τζίντζερ και το κόβετε σε λεπτά μακρόστενα κομματάκια σαν σπιρτόξυλα.
5. Αδειάζετε τα ροδάκινα και το τζίντζερ σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε από πάνω τη ζάχαρη και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
6 Όταν το μείγμα πάρει βράση, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το χυμό του λεμονιού, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Στο τέλος, την ξαφρίζετε.
7. Γεμίζετε τα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή η μαρμελάδα, τα κλείνετε ερμητικά, τα γυρίζετε με το χείλος ανάποδα και τα αφήνετε να κρυώσουν.