Υλικά

  • (Για 4 άτομα)
  • 4 κοκκινόψαρα
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι
  • 2 ματσάκια σέλινο
  • 1 ποτήρι κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Γενικά
230 θερμίδες η μερίδα

Εκτέλεση
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά (πατάτες, καρότα, ντομάτα, κρεμμύδι, σέλινο) και τα βράζετε όλα μαζί (ολόκληρα, αν είναι μικρά, ή κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα) σε μια κατσαρόλα μαζί με το ρύζι. Αφού μαλακώσουν, τοποθετείτε από πάνω το καθαρισμένο ψάρι, ρίχνετε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και προσθέτετε κρύο νερό. Αφήνετε τη σούπα να βράσει και, μόλις ετοιμαστεί, βγάζετε τα λαχανικά και το ψάρι. Κόβετε τα λαχανικά και τα σερβίρετε σε μια πιατέλα με το ψάρι. Περιχύνετε με το λαδολέμονο.

Σύσταση

  • Βιταμίνες: Α, Β, C, D, Ε
  • Ασβέστιο
  • Φώσφορο
  • Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας
  • Άμυλο
  • Μαγνήσιο
  • Κάλιο
  • Σίδηρο
  • Ψευδάργυρο
  • Φυλλικό οξύ
  • Ινουλίνη