Η πλούσια σε ζάχαρη διατροφή επηρεάζει την καρδιά όπως αποκαλύπτει πείραμα σε φρουτόμυγες των ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Όρους Σινά και του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Σανφρορντ – Μπέρνχαμ.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν φρουτόμυγες – οι οποίες αποτελούν έναν συνήθη και αξιόπιστο επιστημονικά τρόπο μελέτης της ανθρώπινης υγείας και ασθένειας – προκειμένου να μελετήσουν με ποιο τρόπο η ζάχαρη (σουκρόζη) επηρεάζει την υγεία.

Οι ειδικοί ταΐζοντας απλά τις φρουτόμυγες με άφθονη σουκρόζη κατάφεραν να τους προκαλέσουν διαβήτη τύπου 2. Οι φρουτόμυγες παρουσίασαν συμπτώματα διαβήτη τύπου 2 όπως υψηλό σάκχαρο, προβλήματα στην ινσουλίνη καθώς και καρδιακές δυσλειτουργίες που προκλήθηκαν από τον διαβήτη όπως προβλήματα στον καρδιακό παλμό και αρρυθμίες.

«Η έρευνά μας αποκαλύπτει έναν αριθμό συγκεκριμένων ενζύμων που επεξεργάζονται τα σάκχαρα τα οποία θα μπορούσαν να στοχευθούν με θεραπείες που σκοπό έχουν να μειώσουν τις ανθυγιεινές επιπτώσεις της σουκρόζης στην καρδιά», δήλωσε η Κάρεν Οκορ Ph.D επίκουρη καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Σανφρορντ – Μπέρνχαμ.