Αφιέρωμα

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Έχει κλείσει ένας χρόνος από το θάνατο του αναγνωρισμένου Έλληνα σκηνοθέτη και σίγουρα η απουσία του είναι αισθητή ακόμα και γι’ αυτούς που δεν ήταν φανατικοί οπαδοί του. Στη μνήμη, λοιπόν, του μεγάλου αυτού ανθρώπου των τεχνών, οι κινηματογράφοι των Αθηνών διοργανώνουν ένα καλλιτεχνικό μνημόσυνο, προβάλλοντας τις αθάνατες ταινίες του.
Πού: Δαναός, Ατλαντίς, Νανά, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη Λαΐς, Τιτάνια, Cine Παράδεισος, Gazarte, Πτι Παλαί, auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου. Επίσης, Θεσσαλονίκη (Ster Cinemas) και Λάρισα (Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο). Πότε: 24 – 30 Ιανουαρίου. Πλήρες πρόγραμμα εδώ.
Παιδί

Εργαστήρι καραγκιόζη

Στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου με τίτλο «Τα παιδιά πάνε cinema», διοργανώνεται το εργαστήρι Καραγκιόζη, που προσφέρει στους νέους μία ευκαιρία για δημιουργία και έκφραση, μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα την προφορική λαϊκή μας παράδοση. Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και η διδασκαλία θα γίνει από τα μέλη του θιάσου Αθανασίου.Πού: Cine Παράδεισος, Ζάππα 4, Κορυδαλλός. Τηλ. κρατήσεων: 210-49.60.955. Πότε: 25 Ιανουαρίου.
Bazaar

«Τα Πιτσιρίκια στο Bar»

«Τα Πιτσιρίκια στο Bar» είναι ένα πρωτότυπο bazaar παιδικών ειδών που συγκεντρώνει, σε διαφορετικό κάθε φορά χώρο, δημιουργούς και εμπόρους εναλλακτικών ειδών που απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε παιδιά. Ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ, μωρουδιακά, σχολικά, είδη βάφτισης και παιδικού πάρτι είναι μόνο μερικά από τα είδη που μπορείτε να βρείτε. Παράλληλα, θα υπάρχουν και ειδικές εκδηλώσεις για τα παιδιά.
Πού: «Σπίτι Cocktail Bar», Ανδ. Παπανδρέου 9 – εντός της στοάς, Χαλάνδρι. Για περισσότερα εδώ & εδώ . Πότε: 26 & 27 Ιανουαρίου, 11.00 – 20.00. Είσοδος ελεύθερη.
Μουσική

«Ένα ταξίδι η μουσική…»

Ισπανία, Πορτογαλία, Βραζιλία, Κούβα,. Βενεζουέλα, Αργεντινή, Χιλή, Κάτω Ιταλία, Κύπρος και Ελλάδα. τα ωραιότερα τραγούδια που μιλούν στην ψυχή μας από τα ομορφότερα μέρη της γης, το Σάββατο 26/1 στο «Τρένο στο Ρουφ». Επίσης, το Σάββατο 2/2 γνωστά γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά τραγούδια, λάτιν επιτυχίες και αγαπημένες μελωδίες από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο αναβιώνουν στη γνωστή πλέον αμαξοστοιχία.
Πού: Αμαξοστοιχία – Θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ», Κωνσταντινουπόλεως (μέσα στον σιδηροδρομικό σταθμό Ρουφ). Τηλ. κρατήσεων: 210-52.98.922, 6937-60.44.88. Πότε: 26 Ιανουαρίου & 2 Φεβρουαρίου, στις 21.30. Είσοδος: 10Ε.

«Nightly Music Service»

Κάποιο χάραμα θερινού Σαββάτου σε μια όμορφη ακτή, ο ήλιος ανατέλλει με γοργούς ρυθμούς. Όλη μέρα ένας άνθρωπος πασχίζει να βρει μια σκιά για να προστατευτεί. Πολύ αργά όμως. Η νύχτα προλαβαίνει τον ήρωά μας απροετοίμαστο και κουρασμένο. Σε συνδυασμό με την κυκλοφορία του 3ου άλμπουμ τους με τίτλο «Nightly Sing Songs», οι «The Voyage Limpid Sound» παρουσιάζουν τη «Nightly Music Service», μια ποπ-ροκ μουσική λειτουργία.
Πού: Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια. Πότε: 30 & 31 Ιανουαρίου. Είσοδος: 8Ε.
Συζήτηση

«Θα κάνουμε επιτέλους κάτι για τον καρκίνο;».

Πέντε επιστήμονες, ειδικοί σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης διαφορετικών μορφών καρκίνου σας καλούν σε μια δημόσια συζήτηση, που δίνει βάρος στη σωστή ενημέρωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκαιρη διάγνωση. Στην εκδήλωση μετέχουν οι Αργύρης Ευστρατιάδης, επιστημ. διευθ/ντής Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών, ομότ. καθηγητής Γενετικής & Αναπτυξιακής Βιολογίας Πανεπιστημίου Columbia, Άννα Εφραιμίδου, αναπλ. καθηγήτρια Ογκολογίας, Δημήτριος Καρακάσης, αιματολόγος, υπεύθ. Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Μανόλης Κογεβίνας, επιδημιολόγος, καθ. στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, συνεργάτης Κέντρου Έρευνας στην Περιβαλλοντική Επιδημιολογία Βαρκελώνης και Κωνσταντίνος Συρίγος, αναπλ. καθηγητής Ογκολογίας.
Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ.: 210-72.82.333. Πότε: 1 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή αρχίζει στις 17.30.
Θέατρο

Όσα παίρνει ο άνεργος

Το χιούμορ και η αισιοδοξία είναι τα μόνα όπλα ενάντια στην κρίση, γι’ αυτό η Άννα Βαγενά ξαναγυρίζει στην επιθεώρηση με ένα νεανικό θίασο. Με την επιθεώρηση αυτή φιλοδοξεί να συνεχίσει την ανανέωση αυτού του θεατρικού είδους, που ξεκίνησε με το «Ελεύθερο Θέατρο», την «Ελεύθερη Σκηνή» και το «Θεσσαλικό Θεάτρο» το ‘70 και το ‘80. Κρατάει, λοιπόν, την κλασσική φόρμα της και την εμπλουτίζει με νέα κείμενα, γεμάτα εξυπνάδα και χιούμορ.
Πού: Θέατρο «Μεταξουργείο», Κεντρική Σκηνή, Ακαδήμου 14, Αθήνα (πίσω από το παλιό κτίριο του ΙΚΑ στην οδό Πειραιώς). Τηλ.: 210-52.34.382. Πότε: Κυριακή (20.30), Τετάρτη (19.00), Πέμπτη (20.00), έως 3 Φεβρουαρίου. Είσοδος: 17Ε, 15Ε, 12Ε.
Θεσσαλονίκη

Παρέα με τη Μελίνα Ασλανίδου

Δεν έχω διεύθυνση… το τραγούδι που ακούγεται σε όλα τα ραδιόφωνα από το καλοκαίρι πυροδοτεί την παράσταση της Μελίνας, μαζί με ακούσματα από τον καινούριο δίσκο της και την προσωπική της δισκογραφία, ροκ διασκευές και δυνατές ερμηνείες σε λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει. Φυσικά δεν λείπει η αναφορά στους Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου με τραγούδια που συγκινούν και ξεσηκώνουν. Μαζί της ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης (κιθάρα, τραγούδι), ο Ανδρέας Καραντίνης (μπουζούκι) και ο Ανδρέας Σίκκης (πνευστά, κρουστά, τραγούδι).
Πού: Bungalow White, Μ. Αλεξάνδρου 10, Νέα Παραλία. Τηλ.: 2310- 842.232. Πότε: 25 Ιανουαρίου, στις 22.30. Είσοδος: 5Ε.

Στείλτε μας τις δικές σας προτάσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση protaseis@vita.gr.