Οι άνδρες με πιο αραιά μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού ίσως είναι πιο πιθανό να έχουν καρδιακά προβλήματα σε σύγκριση με τους συνομηλίκούς τους άνδρες χωρίς τριχόπτωση, σύμφωνα με ιάπωνες ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Η έρευνα διεξήχθη σε περισσότερους από 37.000 άνδρες και δημοσιεύθηκε online στην BMJ Open.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των ερευνητών οι άνδρες με φαλάκρα στην κορυφή του κεφαλιού (και όχι μπροστά, στο μέτωπο) έχουν 32% περισσότερες πιθανότητες να έχουν καρδιαγγειακά νοσήματα. Οι ερευνητές βέβαια, επισημαίνουν ότι ο συσχετισμός που εντόπισαν ανάμεσα στην αραίωση των μαλλιών και τα καρδιαγγειακά δεν είναι πιο ισχυρός συγκριτικά με εκείνον που ισχύει για το κάπνισμα, το βάρος, τις τιμές της χοληστερίνης και της πίεσης.

Ωστόσο, ο επικεφαλής ερευνητής Dr Tomohide Yamada επισημαίνει ότι οι νέοι άνδρες – κάτω των 50 – που χάνουν μαλλιά από την κορυφή του κεφαλιού τους θα πρέπει να δώσουν έμφαση στη βελτίωση του τρόπου ζωής και διατροφής ώστε να διασφαλίσουν την εύρυθμη καρδιακή τους λειτουργία.

Ακολουθήστε το στο Google News