Με το που μπαίνει ο Δεκέμβρης , η πιο συχνή ερώτηση που ακούω από τους πελάτες μου είναι η εξής «Στις γιορτές τι κάνω; Θα πάρω όλα τα κιλά που έχασα;». Υπάρχουν πολλοί που φοβούνται τις μέρες των εορτών για να μην πάει η προσπάθειά τους χαμένη. Η αλήθεια είναι ότι αυτήν την περίοδο τα γευστικά ερεθίσματα και οι προκλήσεις είναι πολλές. Επίσης,  είναι γεγονός ότι αν δεν προσέξουμε, η αύξηση βάρους μέσα στα Χριστούγεννα κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 2 κιλά.

Για να διατηρηθούμε στα κιλά μας αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να  τρώμε με προγραμματισμό  και μετρό και όχι σα να μην υπάρχει αύριο! Αν θέλετε μια καλή σχέση με τη ζυγαριά σας, ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές:

1.       Αν γνωρίζετε πως  το ένα κυρίως γεύμα της ημέρας θα είναι  «βαρύ», επιλέξτε τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας να είναι χαμηλότερα σε θερμίδες.

2.       Αν υπάρχει μπουφές εκεί που θα πάτε, κάντε αρχικά έναν έλεγχο όλων των διαθέσιμων φαγητών και μετά επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο.

3.       Γεμίστε το μισό σας πιάτο με λαχανικά. Τα λαχανικά είναι φτωχά σε θερμίδες και οι φυτικές ίνες που περιέχουν επιφέρουν γρηγορότερα τον κορεσμό.

4.       Κατά την έξοδό σας σε εστιατόριο, αποφύγετε τα αλά καρτ μενού καθώς θα μπείτε στο πειρασμό να φάτε όλα τα πιάτα εφόσον τα πληρώσατε.

5.       Καταναλώστε αλκοόλ με μέτρο. Μη ξεχνάτε πως όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα του ποτού σε αλκοόλ, τόσο περισσότερες οι θερμίδες του. Επίσης, η προσθήκη αναψυκτικού αυξάνει το θερμιδικό περιεχόμενο.

6.       Καταναλώστε γλυκά με μέτρο.

7.       Προσπαθήστε να αποφύγετε την πέτσα από τη γαλοπούλα και το γουρουνόπουλο. Μην καταναλώνετε παχιές σάλτσες και τηγανιτές γαρνιτούρες.

8.       Οι γιορτές είναι μέρες γλεντιού, γι’ αυτό το λόγο κινητοποιηθείτε, χορέψτε όσο περισσότερο μπορείτε!

Ακολουθήστε το στο Google News