«Τρελαντώνης», «Μάγκας», «Στον καιρό του Βουλγαροκτόνου», «Για την πατρίδα», «Παραμύθι χωρίς όνομα», «Παραμύθια και άλλα», «Στα μυστικά του βάλτου». Νοσταλγία, αγάπη για την πατρίδα, θρύλοι και Ιστορία. Αξεπέραστα βιβλία που έχουν κερδίσει τον χρόνο σε πολυτελείς σκληρόδετες εκδόσεις.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος του κορυφαίου μυθιστορήματος «Στα μυστικά του βάλτου». Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1937, ενώ διαδραματίζεται στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία στις αρχές του 20ού αιώνα και ως θέμα του έχει τον Μακεδονικό Αγώνα. Η Δέλτα για τη συγγραφή του έργου της στηρίχτηκε σε πολύτιμα ιστορικά αρχεία, συγκέντρωσε επιστολές και φωτογραφίες, και κατέγραψε μαρτυρίες και αναμνήσεις αγωνιστών. Ηρωες του μυθιστορήματος είναι δύο σημαντικοί Μακεδονομάχοι, ο Τέλος Αγρας και ο καπετάν Νικηφόρος, οι οποίοι αγωνίζονται με ηρωισμό και αυτοθυσία στους βάλτους του Βορρά. Στη δύσκολη εθνική προσπάθειά τους, πολύτιμους συμμάχους έχουν και δύο παιδιά: τον Αποστόλη και τον Γιοβάν. Η κορυφαία συγγραφέας με τη γνωστή αφηγηματική της μαεστρία, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του Μακεδονικού Αγώνα, ζωντανεύει το κλίμα της εποχής, ψυχογραφεί γλαφυρά τους αγωνιστές και γράφει ένα από τα καλύτερα ελληνικά ιστορικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει ο δεύτερος τόμος.

Μαζί,

Esquire

Ο άντρας στα καλύτερά του

Αντονι Μπουρντέν: Πώς έφτασε στην αυτοκτονία ο ροκ σταρ της γαστρονομίας.

Κλάβιν Οουεν: Ο διάσημος ηθοποιός μοιράζεται τις σοφίες που του δίδαξε η ζωή.

Απόλυτο στυλ για κάθε δεκαετία της ζωής σου.

Παγκόσμιο κύπελλο:

– Ο Franco Baresi και η ιταλική ιστορία από το Μουντιάλ του 1994.
– Οι 11 ωραιότερες εμφανίσεις που αγωνίστηκαν σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
– Το πιο διεφθαρμένο Μουντιάλ όλων των εποχών συνέβη το 1978 στην Αργεντινή.
– Μπάλα, μπάρμπεκιου και μπίρες: Βγάλε έξω την τηλεόραση, φώναξε τους φίλους, άναψε την ψησταριά και μετέφερε τους αγώνες του Μουντιάλ στον κήπο σου.
– Φωτογραφικές μηχανές: 5 επιλογές, κανένα δίλημμα για το αποτέλεσμα
– Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Οι παραστάσεις του καλοκαιριού που αξίζουν την παρουσία σου
– Τα βιβλία της παραλίας: Οι νέες εκδόσεις που θα σου κρατήσουν συντροφιά στην ξαπλώστρα έχουν μια γερή δόση από pulp fiction.
– Θερινό σινεμά: Οι καλοκαιρινές ταινίες των θερινών που δεν είναι blockbuster movies.
– Οι συμβουλές των ειδικών: Τι προτείνουν οι εξειδικευμένοι γιατροί για κάθε αντρικό πρόβλημα.