Το φαγητό έχει άμεση επίδραση στα επίπεδα άγχους αλλά με τη σωστή διατροφή μπορείτε να διαχειριστείτε τις προκλήσεις που έρχονται. Εκτός από το είδος της τροφής, παίζει ρόλο η συχνότητα αλλά και η ποσότητα. Ο περιορισμός θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε κούραση, κατάθλιψη, εκνευρισμό και υπνηλία. Η παρακάτω λίστα σας δείχνει ποιες τροφές είναι σημαντικές και γιατί.

  1. Μούρα. Τα αντιοξειδωτικά στα μύρτιλα και τα βατόμουρα είναι ιδανική πρόληψη του άγχους, που συνδέεται με χρόνιες ασθένειες και γήρανση. Τα μούρα ικανοποιούν την ανάγκη για γλυκό καλύτερα από μία σοκολάτα και σας κρατούν χορτάτη για περισσότερο από μισή ώρα.
  2. Γαλακτοκομικά. Το μαγνήσιο και το ασβέστιο που βρίσκεται στα τυριά και το γιαούρτι μπορούν να χαλαρώσουν άμεσα τις μυϊκές ίνες. Τα λιπαρά των γαλακτοκομικών ικανοποιούν την πείνα και το άγχος που αυτή προκαλεί.
  3. Εσπεριδοειδή. Τόσο το γκρέιπφρουτ όσο και τα πορτοκάλια περιλαμβάνουν υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, που συνδέεται με την παραγωγή αδρεναλίνης. Η έλλειψη βιταμίνης C οδηγεί σε κούραση και νεύρα.
  4. Οστρακοειδή. Ο αστακός, οι γαρίδες και τα καβούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες και κορεσμένα λίπη. Έχουν υπέροχη γεύση, ψευδάργυρο, υψηλή πρωτεΐνη, Β12 και Β6.
  5. Σπανάκι. Γεμάτο σίδηρο, ένα φλιτζάνι σπανάκι παρέχει το 40% της καθημερινής ανάγκης μας σε μαγνήσιο, το στοιχείο που μειώνει τα επίπεδα άγχους.
  6. Γαλοπούλα. Υψηλή πρωτεΐνη, λίγες θερμίδες και πολύ λίγα κορεσμένα λίπη.
  7. Μπαχαρικά. Η ρίγανη μπαίνει πρώτη στη λίστα με τα αντιοξειδωτικά μπαχαρικά. Ακολουθεί το δενδρολίβανο, και το θυμάρι. Επιπλέον, η χρήση τους δίνει υπέροχη γεύση στο φαγητό και μειώνει την ανάγκη για αλάτι.