Κι όμως, υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε τις τροφές σε κονσέρβα ή τα ετοιματζίδικα λαχανικά του σούπερ μάρκετ σε υγιεινά γεύματα που σας χορταίνουν και παρέχουν τη σωστή διατροφική ισορροπία. Αρκεί να σκεφτείτε συνδυαστικά με πιο υγιεινές επιλογές ή απλώς να κάνετε ακριβώς αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω.

Τα φασόλια σε κονσέρβα. Σιγουρευτείτε ότι δεν έχετε στραγγίξει όλα τα υγρά γιατί περιέχουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνη Β. Επίσης, μην βιαστείτε να προσθέσετε αλάτι γιατί έχουν ήδη λίγη ποσότητα. Συνδυάστε τα φασόλια σε κονσέρβα με φρέσκο σκόρδο και κρεμμύδι και σιτηρά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως το καστανό ρύζι, το άγριο ρύζι και η κινόα.

Έτοιμα λαχανικά από το ψυγείο του σούπερ μάρκετ. Πολλές φορές αγοράζουμε συσκευασίες με κομμένα καρότα, αρακά, παντζάρι και κομμάτια κολοκύθας για να τα χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική χωρίς να μας πάρει χρόνο. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδυάσετε φρέσκα φασόλια με έτοιμα σπαράγγια ή καρότα, να τρίψετε λίγο τυρί και να ανακατέψετε με ελάχιστο βούτυρο, ή ακόμα καλύτερα λίγο ελαιόλαδο. Το πρόσθετο λίπος βοηθά το σώμα να απορροφήσει τα θρεπτικά στοιχεία των λαχανικών.

Ψητά ή μαριναρισμένα λαχανικά. Όταν πηγαίνουμε σε σουβλατζίδικο ή ψητοπωλείο και θέλουμε να πάρουμε κάτι πιο ελαφρύ, επιλέγουμε τα λαχανικά. Κάντε τα ακόμα πιο υγιεινά ανακατεύοντας με φρέσκα λαχανικά από το ψυγείο και λίγα μπαχαρικά.

Κομπόστα. Ένα υπέροχο γλύκισμα είναι οι κονσέρβες με χυμό και κομμάτια από φρούτα. Επειδή όμως έχουν αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, φάτε τα με κρακεράκια ή ψωμί ολικής άλεσης για να κρατήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρων στο αίμα. Μία άλλη έξυπνη κίνηση είναι να προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας από αυτόν το χυμό στο ταψί με το κοτόπουλο ή το ψάρι για να δώσετε μία γλυκιά επίγευση.