Καθημερινά «βομβαρδίζεστε» με πληροφορίες για το πώς να είστε σε φόρμα και τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο κορμί με γυμνασμένους κοιλιακούς. Τι ισχύει στην πραγματικότητα και τι όχι;

Η λάθος συμβουλή: Τα ροκανίσματα είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψετε το κοιλιακό λίπος.

Η πραγματικότητα: Τα ροκανίσματα προκαλούν τη σύσπαση των κοιλιακών μυών σας, επομένως θα αυξήσουν τη δύναμή τους και την αντοχή τους, αλλά καίνε πολύ λίγες θερμίδες, λέει ο Michele Olson, καθηγητής φυσικής άσκησης στο εργαστήριο ανθρώπινης επίδοσης του Πανεπιστημίου Auburn στο Μοντγκόμερι στην Αλαμπάμα.

Θα πρέπει να κάψετε 3.500 θερμίδες για να χάσετε μόνο μισό κιλό λίπους και το να κάνετε 50 ή περισσότερα ροκανίσματα δε θα προκαλέσει αυτήν την καύση.

Μια καλύτερη συμβουλή: «Μια επίπεδη κοιλιακή περιοχή με ελάχιστο λίπος να καλύπτει τους μυς, απαιτεί μια συνδυαστική προσπάθεια: κατάλληλη δίαιτα και δραστηριότητες για καύση θερμίδων, όπως τζόκινγκ», λέει ο Olson.

Το κλειδί είναι να συνδυάστε τα αερόβια προγράμματα με ασκήσεις ενδυνάμωσης των κοιλιακών και μια υγιεινή διατροφή. Έτσι, θα έχετε επίπεδη κοιλιά σε ελάχιστο χρόνο!

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: