Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν πρέπει να κόψετε το αλκοόλ για να χάσετε βάρος; Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι να σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται με την υγεία σας, την κοινωνική σας ζωή ή την παραγωγικότητά σας.

Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι σταματούν το αλκοόλ για να αδυνατίσουν. Λειτουργεί αυτή η μέθοδος;

Για κάποιους ανθρώπους, ο περιορισμός ή η διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ αποτελεί μια αποτελεσματική λύση.

Αν νομίζετε ότι αυτό θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα και στη δική σας περίπτωση, αναλογιστείτε τους διάφορους τρόπους που το αλκοόλ επηρεάζει τη δίαιτά σας.

Έχετε κατά νου ότι είναι εύκολο να πάρετε περισσότερες θερμίδες από τα υγρά, αφού δε σας χορταίνουν όπως η στερεά τροφή. Έτσι, παίρνετε θερμίδες από το αλκοόλ και στη συνέχεια καταλήγετε να νιώθετε πείνα και να αναζητάτε φαγητό.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγαν τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ, όταν αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ, η ποιότητα διατροφής μας δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εντόπισαν ότι όταν οι άνθρωποι πίνουν, τείνουν να καταναλώνουν λιγότερα φρούτα και παίρνουν περισσότερες θερμίδες από τον συνδυασμό αλκοολούχων ποτών και φαγητών με ανθυγιεινά λίπη και πρόσθετα σάκχαρα.

Αν αποφασίσετε να σταματήσετε την κατανάλωση αλκοόλ, φροντίστε να έχετε ένα πλάνο σχετικά με τις εναλλακτικές επιλογές σας. Μια ικανοποιητική λύση είναι οι μη αλκοολούχες εκδοχές των ποτών. Επίσης, καλό θα είναι να προετοιμάσετε μια απάντηση στην περίπτωση που οι συνάδελφοι ή οι φίλοι σας σάς ρωτήσουν γιατί δεν παραγγείλατε το αγαπημένο σας κρασί.