Οι περισσότεροι άνθρωποι αγαπούν τη ρουτίνα και τη σταθερότητα και δυσκολεύονται να αποχωριστούν κάτι, ειδικά αν έχουν αποκτήσει εξοικείωση μαζί του. Ένα ανάλογο παράδειγμα είναι και το γυμναστήριο. Μπορεί να πηγαίνεις εκεί αρκετά χρόνια ή να έχεις φίλους που πηγαίνουν εκεί. Αλλά όσο και να δυσκολεύεσαι να πάρεις την απόφαση, πάντα υπάρχουν τα σημάδια που σου λένε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξεις και ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

  1. Ο χαλασμένος εξοπλισμός δεν έχει αντικατασταθεί. Αν ο διάδρομος είναι ελαττωματικός αλλά μένει σταθερά στη θέση του, τότε αυτό σημαίνει είτε ότι δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια και δεν διορθώνονται ποτέ τα προβλήματα, είτε ότι οι ιδιοκτήτες είναι απαθείς μπροστά σε ένα σοβαρό πρόβλημα.
  2. Θέλεις τουλάχιστον μισή ώρα για να φτάσεις. Αν ζεις σε μία μεγάλη πόλη, όλες οι αποστάσεις είναι μεγάλος αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται και οι επιλογές σου. Αν το γυμναστήριο είναι μακριά, τότε θα έχεις και περισσότερες δικαιολογίες για να μην πας όταν κάνει κρύο ή δεν έχεις πολύ χρόνο.
  3. Είναι πολύ ακριβό. Η γυμναστική έχει να κάνει με τη σωματική και την πνευματική υγεία σου. Δεν χρειάζεται λοιπόν να το αντιμετωπίζεις σαν πολυτέλεια, από τη στιγμή που υπάρχουν και οικονομικές επιλογές.
  4. Το μέρος είναι βρώμικο. Κάποια γυμναστήρια ακολουθούν τη λογική του να καθαρίζει κάθε πελάτης τον εξοπλισμό του αφού τελειώσει την προπόνηση. Εκτός αυτού όμως, αν βλέπετε τρίχες στις γωνίες ή βρώμικα χαλάκια, τότε ξέρετε ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες για μολύνσεις.
  5. Δεν υπάρχει ενθάρρυνση και καλή ενέργεια. Αν νιώθεις μία μόνιμη αποθάρρυνση ή άσχημα για το σώμα σου, τότε είσαι μάλλον στο λάθος μέρος. Το ζητούμενο δεν είναι η αρνητική ενέργεια και η ανταγωνιστική διάθεση. Είναι το μέρος όπου αθλείσαι, εκτονώνεσαι και φροντίζεις τον εαυτό σου.