Η απώλεια βάρους και η μετέπειτα συντήρηση δεν είναι εύκολη δουλειά. Αν συνυπολογίσουμε τα δελεαστικά σνακ που βρίσκονται πάντα στη διάθεσή μας, το άγχος της καθημερινότητας και την έλλειψη ύπνου, μπορεί να μην καταφέρουμε να χάσουμε τα κιλά που θέλουμε. Σύμφωνα με τους διατροφολόγους όμως, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην κατανάλωση τροφών με αποδεδειγμένα οφέλη ως προς την απώλεια βάρους.

Μήλα: ένα μήλο την ημέρα τα πολλά κιλά κρατάει πέρα. Ένα μεσαίο μήλο έχει περίπου 95 θερμίδες και 5 γραμμάρια φυτικές ίνες. Η φλούδα του είναι πλούσια πηγή σε ουρσολικό οξύ, ένα συστατικό που αυξάνει την καύση του λίπους, σύμφωνα με έρευνες.

Σπαράγγια: με 40 θερμίδες μόνο ανά φλιτζάνι και μπόλικες φυτικές ίνες, θα έπρεπε να είναι η νούμερο ένα διατροφική επιλογή σας. Εκτός αυτού, είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, Κ, C, σιδήρου και φυλλικού οξέως.

Εσπεριδοειδή: δεν χρειάζεται να τρώτε μόνο γκρέιπφρουτ. Ένα μεσαίο πορτοκάλι έχει μόνο 60 θερμίδες και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες ενώ το γκρέιπφρουτ έχει 100 θερμίδες και 4 γραμμάρια φυτικές ίνες. Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, τα εσπεριδοειδή έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και ικανοποιούν περισσότερο την πείνα.

Κότατζ: το γνωστό και ως φιλικό προς τη δίαιτα τυρί. Ικανοποιεί την πείνα σας επειδή έχει πολλή πρωτεΐνη και συνδυάζεται ιδανικά με φρούτα και κανέλα ή με τη σαλάτα σας.

Πατάτες: είναι αρκετά αδικημένες ως προς τη διατροφική τους αξία και είναι περισσότερο γνωστές ως παχυντική τροφή. Το πρόβλημα όμως έγκειται στον τρόπο προετοιμασίας τους. Μία μεσαία πατάτα έχει 160 θερμίδες και αποτελεί άριστη πηγή βιταμίνης C. Απλώς μην την φάτε τηγανιτή ή μαζί με κρέμα γάλακτος.