Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι πρέπει να αποφεύγετε μερικές τροφές. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτή η συμβουλή βασίζεται σε παρωχημένες και λάθος πληροφορίες.

Στην πραγματικότητα, κάποιες τροφές που θεωρούνται ανθυγιεινές, είναι ακριβώς το αντίθετο.

Η σοκολάτα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία παρεξηγημένων τροφών.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε θεωρούν τη σοκολάτα θρεπτική, επειδή έχει πολλή ζάχαρη και πολλές θερμίδες.

Ωστόσο, η μαύρη σοκολάτα και το κακάο μπορούν να προσφέρουν διάφορα οφέλη για την υγεία σας, σύμφωνα με έρευνες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ.

Καταρχάς, έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το κακάο περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δραστηριότητα, συγκριτικά με οποιοδήποτε φρούτο, συμπεριλαμβανομένων των μύρτιλων και του ασαΐ.

Η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης αποδειχτεί ότι:

-Μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη

-Μειώνει την αρτηριακή πίεση

-Βελτιώνει τη λειτουργία των αρτηριών στους υπέρβαρους ενήλικες, καθώς και σε αυτούς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα φαίνεται να προστατεύει από τη φθορά του ήλιου. Έρευνα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ βρήκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονόλες μπορούσαν να εκτεθούν στον ήλιο για διπλάσια ώρα χωρίς να κοκκινίσουν.

Είναι σημαντικό να καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο για να επωφεληθείτε από αυτά τα οφέλη, τα οποία προέρχονται κυρίως από τις φλαβονόλες.