Οι άνθρωποι με πιθανή αλλεργία στα φιστίκια (που μπορεί να αποβεί μοιραία) θα μπορούσαν να προστατευτούν για πρώτη φορά εφόσον οι γιατροί ανέπτυξαν έναν τρόπο για να χτιστεί η ανοχή. Το Παιδικό Νοσοκομείο και το King’s College του Λονδίνου έκαναν τεστ σε 500 παιδιά ηλικίας 4 έως 17 που λάμβαναν πρωτεΐνη από φιστίκι ή ένα φάρμακο placebo. Οι δόσεις αυξάνονταν βαθμιαία μέσα σε μία δοκιμαστική περίοδο 12 μηνών. Αν και στην αρχή δεν μπορούσαν να φάνε το 1/10 των φιστικιών, μέχρι το τέλος, το 67% των παιδιών που έπαιρναν πρωτεΐνη, μπορούσαν να φάνε δύο ολόκληρους ξηρούς καρπούς, σε σύγκριση με το 4% των παιδιών που έπαιρναν το placebo.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Ιατρικό Περιοδικό της Νέας Αγγλίας και ο επικεφαλής της έρευνας Καθηγητής Τζορτζ ντου Τουά είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστείς την αλλεργία στα φιστίκια επειδή πρέπει να υπάρξει μία αυστηρή διατροφή χωρίς αυτό το υλικό μέσα σε μία οικογένεια.

‘Μέχρι πρόσφατα, υπήρχε μόνο ενημέρωση πάνω στο θέμα αυτής της τόσο σοβαρής αλλεργίας στο πώς θα αποφύγουμε αυτόν τον ξηρό καρπό και ποια μπορεί να είναι η σοβαρότητα της κατάστασης’.