Η αίσθηση της βραδινής λιγούρας είναι λίγο πολύ γνώριμη σε όλους μας. Ενώ έχουμε ακολουθήσει πιστά τους κανόνες της υγιεινής διατροφής όλη την εβδομάδα, ξαφνικά μας πιάνει η ακατανίκητη επιθυμία να φάμε κάτι γλυκό ή κάτι πιο ‘βρώμικο’. Το ζητούμενο όμως δεν είναι να στερούμαστε τις διατροφικές απολαύσεις ή να είμαστε πολύ αυστηροί με αυτά που βάζουμε στο στόμα μας. Το θέμα είναι να σεβόμαστε το σώμα και τις ανάγκες του και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για εκείνο. Παρακάτω θα βρείτε 5 επιλογές που μας επιτρέπουν να φάμε κάτι έξω από τα συνηθισμένα αλλά χωρίς να πάρουμε περιττές θερμίδες.

Τυράκι. Η πρωτεΐνη βρίσκεται σε όλα τα είδη τυριών και ικανοποιούν την πείνα, σε πολύ μικρές ποσότητες. Τα 15 γραμμάρια τυριού έχουν μόνο 57 θερμίδες. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το φώσφορο και το ασβέστιο κρατούν τα δόντια υγιή.

Κρασί στο δείπνο. Υπάρχουν αρκετές έρευνες που υποστηρίζουν ότι ένα ποτήρι κόκκινο ή λευκό κρασί στο δείπνο κάνει καλό στην καρδιά. Και αποτελεί μεγάλη χαρά για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους με την παρέα ενός ποτού.

Ναι στη σοκολάτα. Αν μιλάμε για τη μαύρη σοκολάτα, τότε φάτε χωρίς ενοχές. 28 γραμμάρια την ημέρα βοηθούν στη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος και προστατεύουν την καρδιά.

Φάτε ένα τσίζμπεργκερ. Σε μία αυστραλιανή έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφές με λίγες θερμίδες και αποτελούνταν κυρίως από κόκκινο κρέας και γαλακτοκομικά, έχασαν περισσότερο βάρος από εκείνες που έτρωγαν πολλούς υδατάνθρακες και λίγο κρέας. Απολαύστε το μπέργκερ σας αλλά χωρίς σάλτσες και πατάτες.