Οι διακοπές είναι αυτή η περίοδος του χρόνου που θέλετε τα νιώθετε και να δείχνετε όσο καλύτερα γίνεται. Είναι όμως και χειμώνας όπου το κρύωμα, η γρίπη και το χανγκόβερ κάνουν πάρτι. Πριν μπούμε για τα καλά στην εορταστική περίοδο, ξεκινήστε να κάνετε αυτά που θα προστατεύσουν το ανοσοποιητικό σας και δεν θα σας στερήσουν τη διασκέδαση.

Πείτε όχι στις πολλές λιχουδιές. Οι βόλτες, τα ψώνια και οι πολλές ώρες στον καναπέ μας κάνουν να σκεφτόμαστε ότι αξίζουμε μία λιχουδιά και σήμερα. Ξεχνάμε όμως τις θερμίδες που παίρνουμε και γεμίζουμε τον οργανισμό μας με τροφές που δεν μας χαρίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να έχουμε ενέργεια.

Έξυπνα σνακ. Ένα φρούτο, λίγο τυρί, μία χούφτα ξηροί καρποί, μία μπάρα δημητριακών, ένα άπαχο γιαούρτι με μέλι και μία αραβική πίτα ολικής άλεσης με γαλοπούλα σας δίνουν μπόλικη ενέργεια, πολλές φυτικές ίνες και ελάχιστες θερμίδες.

Κοιμηθείτε καλά. Αν τρέχετε συνέχεια και κοιμάστε λίγες ώρες, εξοντώνετε τον οργανισμό σας. Οι άνθρωποι που κοιμούνται τουλάχιστον 8 ώρες καθημερινά, κινδυνεύουν 3 φορές λιγότερο να αρρωστήσουν από κρύωμα. Αν δεν παρευρεθείτε σε ένα πάρτι, αυτό δεν σας κάνει ξενέρωτους ή βαρετούς. Σκεφτείτε το σαν προληπτικό φάρμακο για να αντεπεξέλθετε στο υπόλοιπο των γιορτών.

Πιείτε ένα ποτό (αλλά όχι πολλά). Όταν είστε σε ένα πάρτι, προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση σε δύο ποτήρια και να τα εναλλάσσετε με ίδια ποσότητα νερού και φάτε οπωσδήποτε κάτι πριν πιείτε. Έτσι δεν θα χάσετε τον έλεγχο και δεν θα ξυπνήσετε με χανγκόβερ.

Κάντε ένα μασάζ. Εφόσον θα κάνετε δώρα στην οικογένεια και τους φίλους σας, γιατί να μην κάνετε και κάτι για τον εαυτό σας; Αφεθείτε στα χέρια του μασέρ και διώξτε όλη την κακή ενέργεια, το άγχος και την ένταση που έχει συσσωρευτεί από την καθημερινότητα.