Οι υδατάνθρακες τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια αποτελούν το πιο κακόφημο τρόφιμο στον χώρο της διατροφής. Ως αποτέλεσμα, έχουμε ξεχάσει τον ευεργετικό τους ρόλο στην υγεία μας.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ορισμένοι υδατάνθρακες, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια κιλών. Η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι θα σας κρατήσουν χορτάτη για ώρες.

Σε περίπτωση που αναρωτιόσαστε, οι νιφάδες βρώμης προκύπτουν από ολόκληρο τον σπόρο της βρώμης, η οποία έχει κοπεί με σκοπό να μαγειρεύεται γρηγορότερα. Από την άλλη, το κλασικό πίτουρο βρώμης προκύπτει από το αποφλοιωμένο πίτουρο του σπόρου.

Δε χωράει αμφιβολία ότι η βρώμη είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Επιπλέον, όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, υψηλής αρτηριακής πίεσης και καρδιοπαθειών, αλλά επίσης σας εφοδιάζει με μία σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης που χρησιμεύει στη μυϊκή ανάπτυξη.

Έχετε κατά νου να απέχετε από τη ζάχαρη που προστίθεται στη βρώμη «με γεύση», π.χ. στη βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, η οποία είναι διαθέσιμη στα σούπερ μάρκετ σήμερα.

Πάντοτε να αγοράζετε απλή βρώμη και να της δίνετε πιο γλυκιά γεύση μόνη σας, προσθέτοντας λίγο μέλι ή φρούτα.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: