Ευτυχώς ζούμε σε μία χώρα όπου κατά βάση έχει ηλιοφάνεια και μας πιάνει καθημερινά η διάθεση να βγαίνουμε έξω. Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν συμπαθούν τα γυμναστήρια, μπορείτε να βρείτε κάπως ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους για να ασκηθείτε. Ώρα λοιπόν να ανακαλύψουμε εναλλακτικές επιλογές για σωματική άσκηση εκτός σπιτιού αλλά και… εκτός γυμναστηρίου.

Γρήγοροι ρυθμοί με λίγες ασκήσεις

Πάρτε μία πετσέτα ή ένα χαλάκι, χρονοδιακόπτη και κάψτε το λίπος με το σύστημα 10-15-20 ασκήσεων. Ξεκινήστε με 10 μακριά πηδηματάκια κατά μήκος της πετσέτας και γυρίστε πίσω από εκεί που αρχίσατε. Συνεχίστε με 10 πους απς (ανάλογα με το επίπεδο της γυμναστικής σας) και 15 βαθιά καθίσματα με τα πέλματα πιο ανοιγμένα από το ύψος των ώμων σας.

Συνεχίστε με 15 επαναλήψεις της παρακάτω άσκησης. Ξεκινήστε με ένα πήδημα, μετά κάντε αμέσως βαθύ κάθισμα, ακουμπήστε τα χέρια στο πλάι στο χαλάκι και φέρτε τον κορμό προς τα πίσω με μία κίνηση, πάρτε στάση σαν να κάθεστε και τιναχτείτε προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ξαπλώστε ανάσκελα και φέρτε τα γόνατα στο στήθος. Ανέβαινε προς το πάνω φέρνοντας το δεξί αγκώνα πάνω από το αριστερό γόνατο και αντίστροφα. Επανάλαβε 20 φορές.

Βρείτε ένα γήπεδο

Όλο και κάποιο γήπεδο ποδοσφαίρου ή μπάσκετ θα υπάρχει κοντά στο σπίτι σας. Κάντε το προσωπικό σας γυμναστήριο με 3 ασκήσεις υψηλής έντασης. Κάντε 5 σπριντ τρέχοντας γρήγορα προς τη μία πλευρά και επιστρέφοντας με τζόγκινγκ. Περάστε τις δύο άκρες του σταδίου με μεγάλα πηδήματα (30 συνολικά). Τέλος, περάστε ξανά τις άκρες του γηπέδου με πλάγια πηδηχτά βήματα κι επαναλάβετε 6 φορές.

Παίξτε με μία μπάλα

Μπορεί να είναι μπάλα θαλάσσης, μπάσκετ ή βόλεϊ και γίνεται μέρος της γυμναστικής σε εξωτερικό χώρο. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πους απς ή να την έχετε για σημείο εκκίνησης και τερματισμού σκύβοντας για να την πιάσετε κάθε φορά που τερματίζετε.

Τρέξιμο στο βουνό

Είναι η ιδανική γυμναστική καθ’ό,τι το τρέξιμο γυμνάζει όλες τις ομάδες μυών. Το βουνό όμως έχει άνισα σημεία, βράχια, πέτρες και ανηφόρες οπότε θα καταβάλετε έξτρα προσπάθεια όταν τρέχετε. Άρα περισσότερη γυμναστική και κάψιμο θερμίδων.

Κάντε βόλτες τα σκυλιά σας

Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο. Σε ‘τρέχουν’ κι εσύ δυναμώνεις έτσι τα χέρια αλλά και τα πόδια σου.