Η σεξουαλική οικειότητα πρέπει να είναι προτεραιότητα. Εσείς και ο σύντροφός σας πρέπει να οργανώνετε τις στιγμές που θα κάνετε σεξ ή που θα έρχεστε κοντά σωματικά. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν πράγματα να σας αποσπούν την προσοχή. Κλείστε τηλεόραση και κινητά.

Το πρόβλημα ξεκινά συνήθως από το πώς βλέπουν οι γυναίκες τον εαυτό τους μετά από την εγκυμοσύνη. Ακόμα κι αν δείχνει σέξι, δεν σημαίνει ότι νιώθει κι έτσι. Αν είστε στην ίδια κατάσταση, μπορείτε να κάνετε πράγματα για να αλλάξετε την ψυχολογία σας. Κάντε βόλτες, πηγαίνετε για ψώνια, σε σπα, κομμωτήριο ή ο,τιδήποτε σας αναπτερώνει το ηθικό.

Αλλά και οι μπαμπάδες πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους σε αυτό. Αν η μαμά αναλαμβάνει τα πάντα στη φροντίδα του μωρού αλλά και του σπιτιού, είναι λογικό να νιώθει κουρέλι και να μην έχει καμία διάθεση. Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε παραδοσιακά και ας κάνουμε δουλειές του σπιτιού ανεξαρτήτως φύλου. Έτσι μένει περισσότερος χρόνος για το ζευγάρι και τις προσωπικές στιγμές του.

Είναι λάθος να σκεφτόμαστε το σεξ σαν κάτι καταναγκαστικό που χρειάζεται προσπάθεια. Οι περισσότερες νέες μαμάδες δηλώνουν ότι προτιμούν τον ύπνο αν έχουν λίγο χρόνο, αλλά το σεξ προσφέρει ανανέωση και χαλάρωση. Όταν θηλάζουν, συνδέονται 100% με το μωρό και είναι σαν να έχουν μία νέα ερωτική σχέση. Τότε είναι που παραπονιούνται οι άντρες. Αν αφήσετε τη σωματική σχέση να χαθεί εντελώς, τότε θα δημιουργηθούν συνολικά προβλήματα μέσα στην οικογένεια. Αφιερώστε χρόνο χωρίς απαραίτητα να κάνετε σεξ. Μπορείτε να ξαπλώσετε αγκαλιά ή να κρατήσετε χέρια. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσετε και στη συνουσία.