Ιταλικό: πάρτε τη γαλοπούλα που έχει μείνει και φτιάξτε λωρίδες ή κυβάκια. Σοτάρετε ένα κρεμμύδι σε ελαιόλαδο για 6 λεπτά. Και μετά προσθέστε 2 σκελίδες σκόρδου και τα κυβάκια από γαλοπούλα. Βάζουμε 1 φλιτζάνι με την αγαπημένη μας σάλτσα ντομάτας, λίγο κόκκινο κρασί ή βαλσαμικό, λίγη κάπαρη και βασιλικό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε με μακαρόνια ολικής άλεσης.

Κάντε κέικ: μετατρέψτε τον πουρέ πατάτας που έμεινε σε κεκάκια πατάτας. Σοτάρετε μισό φλιτζάνι κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 4 λεπτά. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο και αλατοπίπερο. Ανακατέψτε τα όλα με τον πουρέ και φτιάξτε μικρά κεκάκια με το μείγμα. Σοτάρετε τα κεκάκια στο τηγάνι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Γλυκιά σούπα: αν έχετε φτιάξει γλυκοπατάτες, μπορείτε να τις κάνετε σούπα με μοσχοκάρυδο και τζίντζερ κάνοντας τις πατάτες πουρέ. Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και κύβος λαχανικών αρκούν για να φτιάξετε την πιο νόστιμη σούπα του χειμώνα.

Πολύχρωμη μαρμελάδα από κράνμπερι. Αν έχετε σος κράνμπερι ή φρούτα, πολτοποιήστε τα, προσθέστε ξύσμα πορτοκαλιού , φέτες από αχλάδι και λίγη κανέλα. Γίνεται εξαιρετική μαρμελάδα σε ψωμί του τοστ ή φρυγανιές ή συνοδεύει τις πατάτες.

Ευφάνταστο πρωινό: η ψίχα του ψωμιού κόβεται σε φέτες και τηγανίζεται ελάχιστα μέχρι να ροδίσει. Βάλτε από πάνω ένα βραστό αυγό ή ποσέ και μία φέτα αβοκάντο.