Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 3 κουταλιές της σούπας

Σκόνη στιγμιαίου καφέ – 1 κουταλάκι του γλυκού

Σκόνη σοκολάτας ή γλυκιά σκόνη κακάο – 2 κουταλιές της σούπας

Ζάχαρη – 2 1/2 έως 3 κουταλιές της σούπας

Μπέικιν πάουντερ – 1/4 κουταλιού της σούπας

Γάλα – 2 κουταλιές της σούπας

Αυγό – 1

Λάδι – 2 κουταλιές της σούπας

Εκχύλισμα βανίλιας – 1/2 κουταλιές του γλυκού

Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη καφέ, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.

2. Προσθέστε το γάλα, το αυγό, το λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε με ένα πιρούνι, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

3. Αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα, την οποία έχετε νωρίτερα βουτυρώσει, και βάλτε τη στον φούρνο μικροκυμάτων για 90 δευτερόλεπτα (ή μερικά δευτερόλεπτα περισσότερο) μέχρι να είναι έτοιμη.

4. Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτού βανίλιας ή απλά με ζάχαρη άχνη.

Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσετε σκόνη κακάο αντί για μείγμα ροφήματος σοκολάτας, προσθέστε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ανάλογα με τα γούστα σας.