Τα δημητριακά είναι η κορυφαία πηγή σιδήρου για τα παιδιά, ένα στοιχείο που τα παιδιά δεν παίρνουν εύκολα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε δημητριακά παίρνουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε όταν αγοράζουμε δημητριακά για τα παιδιά μας;

  • Να έχουν περίπου 5 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα. Μπορείτε να πάρετε εντελώς άγλυκα και να προσθέσετε εσείς ελάχιστη ζάχαρη ή να πάρετε δύο διαφορετικά δημητριακά, ένα με ζάχαρη και ένα χωρίς και να τα συνδυάσετε.
  • Αγοράστε χωρίς χρώματα. Δεν αναφερόμαστε σε όλα τα δημητριακά με χρώμα, γιατί κάποια έχουν φυτική προέλευση και είναι εντάξει για τα παιδιά. Προτού αγοράσετε, ελέγξτε προσεκτικά τη συσκευασία.
  • Ναι στα ολικής άλεσης. Η πρώτη σας επιλογή στις αγορές πρέπει να είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, που είναι και πιο υγιεινά.
  • Έξτρα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Πολλές μάρκες έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο, βιταμίνη Β και D και άλλα θρεπτικά στοιχεία. Και αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για παιδιά που είναι επιλεκτικά στο φαγητό και στερούνται βιταμινών που χρειάζεται ο οργανισμός.